Fogyás, Méregtelenítés, Zsírégetés
Termékeink közül a “méregtelenítés királynője” cékla, és a zsírégetés segítője a chili paprika segíthet a folyamat elindításában.
Nem tudjuk eleget hangsúlyozni, hogy a túlsúly és a lerakódások egyik oka lehet, a vízhiány.
Már önmagában a testsúlyunkhoz ajánlott, megfelelő mennyiségű víz fogyasztása is segíthet a méregtelenítésben, az anyagcsere megindításában, és salakanyagok kiürítésében.
Elegendő mennyiségű víz fogyasztása segít fitten tartani a szervezetet, és megelőzni a fölösleges kilók lerakódását, az elhízást.
Minél inkább megnő az ember testtömege, annál több – sok esetben igen súlyos következménnyel járó – betegséggel találhatja magát szemben.
A túlsúly vagy az elhízás komoly hatással lehet az egészségre. Az extra zsír hordozása súlyos egészségügyi következményekkel jár, mint például a szív- és érrendszeri betegségek (főleg szívbetegség és stroke), a 2-es típusú cukorbetegség, a mozgásszervi rendellenességek, és néhány rák.
A túlsúly és az elhízás kialakulásának okai
A túlsúly és az elhízás kialakulásában genetikai, hormonális, életmódbeli és környezeti tényezők (otthonról hozott családi minták) egyaránt szerepet játszanak.
- hormonháztartást érintő betegség (pl. Cushing-szindróma, PCOS, pajzsmirigy-alulműködés, inzulint termelő daganat);
- központi idegrendszeri betegség, főként a hipotalamuszt érintő betegségek;
- elhízásra való genetikai hajlam öröklődése (pl. Prader–Willi-szindróma);
- munkahelyi körülmények, például ülőmunka, rendszertelen étkezés, stressz;
- dohányzásról való leszokás „mellékhatása” is lehet az elhízás.
A túlsúly és az elhízás szövődményei
- 2-es típusú (nem inzulinfüggő) cukorbetegség;
- a szív- és érrendszeri betegségek fokozott kockázata a koleszterin emelkedett szintje miatt;
- az ízületek károsodása, kopása (főként a csípő- és térdízületekben jelentkezik, és gyakran alakul ki lúdtalp is);
- magas vérnyomás, amely nem megfelelő kezelés esetén növeli a stroke kockázatát is;
- epekő, epehólyag-gyulladás, trombózis, reflux gyakoribb előfordulása;
- visszeres megbetegedések;
- köszvény;
- légzési zavarok (pl. asztma, alvási apnoe);
- Pickwick-szindróma, illetve metabolikus szindróma kialakulása;
- zsírmáj kialakulása;
- vesebetegségek;
- demencia;
- daganatos megbetegedések (pl. mellrák, méhtestrák, vastag- és végbélrák, prosztatarák);
- depresszió, testképzavar és alacsony önértékelés.

A chili és cékla extra hatékony zsírégető, emésztésserkentő zöldség.
Ismerj meg kettő olyan élelmiszert, melynek karcsúsító hatása tudományosan is bizonyított.
Mi ezeket kapszulába töltöttük nektek, 100% ig természetes módszerek alapján.
Cékla
” Méregtelenítés királynője”
A cékla kiváló szolgálatot tehet a méregtelenítésben. Egy olyan “diétás rostot” tartalmaz ugyanis, amely a pektin poliszacharid tartalma miatt a szakértők szerint hatékonyan képes megtisztítani az emésztőrendszert, és mindent mozgásban tartani. A cékla rostjai nem csak a vastagbél működését és az emésztést segítik, hanem támogatja a szervezet általános méregtelenítő mechanizmusait is.
A cékla valósággal felturbózza az anyagcserét. Megnöveli a vérben a nitrogén-oxid szintjét, ami javítja a vér áramlását. Mivel pedig a jobb véráram segíti az agyműködést.
Chili
Az eredetileg Amerikából származó fűszernövényt ma szinte a világ összes gasztronómiai tájegységén előszeretettel alkalmazzák pikáns, csípős íze miatt. Ennek az aromának köszönheti zsírégető hatását is, hiszen fő hatóanyaga, a kapszaicin megakadályozza, hogy zsírsejtjeid mérete tovább növekedjen, illetve véred zsírtartalmát is csökkenti.
Akár belsőleg, akár külsőleg használod, a chili vér- és nyirokkeringést serkentő hatása miatt is megkönnyítheti a fogyást – élénkíti ugyanis az anyagcserét, és a lerakódott salakanyagoktól is megszabadít.

Több kutatást végeztek már a kapszaicin hatásaival kapcsolatban. Igazolt tény, hogy olyan fehérjék keletkezését váltja ki, melyek segítik a súlycsökkenést és megakadályozzák a zsír lerakódását. Hatására az éretlen zsírsejtek képtelenek megtelni zsírral, mellyel megakadályozza azok növekedését. A chili hatóanyaga felgyorsítja az anyagcserét, ennek köszönhetően a szervezet többet éget el a zsírraktáraiból.
Egy vizsgálatban két csoportra osztottak embereket. Az első csoportnak étkezés előtt néhány falat csípős előételt adtak, a másik csoportnak nem. A vizsgálatban azt figyelték meg, hogy akik előételt ettek, kevesebb ételre volt szükségük az étkezések során a másik csoporttal szemben.
A tudósok arra is rájöttek, ha valaki a kapszaicint tartalmazó erős paprikát is fogyaszt valamilyen formában reggelire vagy ebédre, akkor az illető aznap kevesebbet eszik étkezések közben, étkezés után. A kísérletekben részt vevő emberek, akik reggelihez erős paprikát fogyasztották, kevesebbet ettek, mint más napokon. Akik például ebédkor előételnek erős paprikával fűszerezett ételt fogyasztottak, az ebédből már kevesebbet fogyasztottak, s utána is kevesebbet ettek. A paprika tehát étvágycsökkentő, ráadásul növeli az elégetett kalóriák számát, ennek oka a kapszaicin tartalom, mely olyan termogén szer, ami növeli az anyagcserét, fokozza a kalória és zsírégetést. Nem véletlenül tartalmaz számos modern zsírégető kapszaicint.