Fogyás

( Túlsúly, Méregtelenítés, Zsírégetés, )

Termékeink közül a “méregtelenítés királynője”  cékla, és a zsírégetés segítője a chili paprika segíthet a folyamat elindításában.

Nem tudjuk eleget hangsúlyozni, hogy a túlsúly és a lerakódások egyik oka lehet, a vízhiány.

Már önmagában a testsúlyunkhoz ajánlott, megfelelő mennyiségű víz fogyasztása is segíthet a méregtelenítésben, az anyagcsere megindításában, és salakanyagok kiürítésében.

 

CÉKLA

” Méregtelenítés királnyője”

A cékla kiváló szolgálatot tehet a méregtelenítésben. Egy olyan “diétás rostot” tartalmaz ugyanis, amely a pektin poliszacharid tartalma miatt a szakértők szerint hatékonyan képes megtisztítani az emésztőrendszert, és mindent mozgásban tartani. A cékla rostjai nem csak a vastagbél működését és az emésztést segítik, hanem támogatja a szervezet általános méregtelenítő mechanizmusait is.

A cékla valósággal felturbózza az anyagcserét. Megnöveli a vérben a nitrogén-oxid szintjét, ami javítja a vér áramlását. Mivel pedig a jobb véráram segíti az agyműködést

CHILI

Az eredetileg Amerikából származó fűszernövényt ma szinte a világ összes gasztronómiai tájegységén előszeretettel alkalmazzák pikáns, csípős íze miatt. Ennek az aromának köszönheti zsírégető hatását is, hiszen fő hatóanyaga, a kapszaicin megakadályozza, hogy zsírsejtjeid mérete tovább növekedjen, illetve véred zsírtartalmát is csökkenti.

Akár belsőleg, akár külsőleg használod, a chili vér- és nyirokkeringést serkentő hatása miatt is megkönnyítheti a fogyást – élénkíti ugyanis az anyagcserét, és a lerakódott salakanyagoktól is megszabadít.

Több kutatást végeztek már a kapszaicin hatásaival kapcsolatban. Igazolt tény, hogy olyan fehérjék keletkezését váltja ki, melyek segítik a súlycsökkenést és megakadályozzák a zsír lerakódását. Hatására az éretlen zsírsejtek képtelenek megtelni zsírral, mellyel megakadályozza azok növekedését. A chili hatóanyaga felgyorsítja az anyagcserét, ennek köszönhetően a szervezet többet éget el a zsírraktáraiból.Cayenne-Olive-Oil

Egy vizsgálatban két csoportra osztottak embereket. Az első csoportnak étkezés előtt néhány falat csípős előételt adtak, a másik csoportnak nem. A vizsgálatban azt figyelték meg, hogy akik előételt ettek, kevesebb ételre volt szükségük az étkezések során a másik csoporttal szemben.

A tudósok arra is rájöttek, ha valaki a kapszaicint tartalmazó erős paprikát is fogyaszt valamilyen formában reggelire vagy ebédre, akkor az illető aznap kevesebbet eszik étkezések közben, étkezés után. A kísérletekben részt vevő emberek, akik reggelihez erős paprikát fogyasztották, kevesebbet ettek, mint más napokon. Akik például ebédkor előételnek erős paprikával fűszerezett ételt fogyasztottak, az ebédből már kevesebbet fogyasztottak, s utána is kevesebbet ettek. A paprika tehát étvágycsökkentő, ráadásul növeli az elégetett kalóriák számát, ennek oka a kapszaicin tartalom, mely olyan termogén szer, ami növeli az anyagcserét, fokozza a kalória és zsírégetést. Nem véletlenül tartalmaz számos modern zsírégető kapszaicint.

 

Select your currency
HUF Hungarian forint
EUR Euro