A Noniról

 


Legfontosabb jellemzői

1.) A NONI mint “Adaptogen”

Csak 12 adaptogén ismert  és NONI a “premiere’ mind közül. Kiegyensúlyozza a test összes rendszerét.


2.) A NONI mint “Alkáli”

A szervezet elsavasodása a szervezetben hívja elő a betegségeket. A NONI elősegíti a lúgosítást, ami a legideálisabb állapot az egészség megőrzésére.


3.) A NONI mint ‘Anti-oxidáns”

Az antioxidánsok semlegesítik a szabadgyököket. A szabad gyökök károsítják a DNS-molekulákat, ami rákhoz vezet.


4.) A NONI mint ‘Anti fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, anti-allergén”

A NONI nemcsak csökkenti a fájdalmakat és a gyulladást, hanem megvédi a gyomor-, a vese- és a májsejteket, ellentétben más fájdalomcsillapítókkal.


5.) A NONI és az alacsony “glikémiás index”

Egy fantasztikus arány 3: 1 – a szénhidrátok és rostok aránya, segíti hogy kiegyensúlyozott vércukorszintet okozzon.

Noni hatóanyagai

1. Proxeronin:

Ez termeli a Xeronin, amely nagymértékben fokozza a sejtek regenerálódását és fenntartja a hormonális egyensúlyt.

2. Scopoletin:
Ez a gyulladáscsökkentő, anti hisztammin, anibakteriális és gombaölő. Segít csökkenteni a vérnyomást, és megköti a szerotonint, szabályozza az alvásciklust, az éhség és a hő érzetet.

3. Antrakinon:

Olyan baktériumok ellen, mint például a Staphylococcus aureus, Escherichia coli és a Salmonella.

4. Damnacanthal:

Akadályozza a rákos sejtek növekedését, a kóros sejtburjánzását.

5. Terpén:

Sejtmegújító hatású, elősegíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből.

6. Fito- tápanyagok és a szelén:

Ők biztosítják az erős antioxidáns védelmet és a harcot a szabadgyökök ellen.

7. Bőséges oldható és oldhatatlan rostok:

Oldható rostok segítik megtisztítani a vért, csökkenteni a koleszterin szintet, és kiegyensúlyozzák a vércukorszintet. A nem oldódó rostok elősegítik a vastagbél egészségét.

8. Aminosavak:

A NONI több mint 20 ismert aminosavat tartalmaz, többek között 9 esszenciális aminosavat, amelyek az alapvető építőelemei a fehérjének. A szervezet nem képes előállítani az esszenciális aminosavakat és ezért ez függ a táplálkozástól. A gazdag zsírsavak segítenek fenntartani a bőr, az idegsejtek, a szívszövetek és az erek egészségét.

Segítenek fenntartani a sejtmembránok működését, ezzel is elősegítve a jobb tápanyag felszívódást.

A noni mint nedvesítőszer

A NONI mint egy “Nedvesítőszer”

Azaz segít a test szöveteiben megtartani a nedvességet.

A NONI fa megtalálható a Hawaii, a Tahiti és a Tongai mitológiában is. Az egyik tongai ősi legenda úgy tartja, hogy a halál istennője megöli Mauit, a félistent, akit egy szertartáson keltettek életre úgy, hogy a NONI cserje leveleit a testére helyezték.

A Marquesas-szigeteken a NONI gyógyító tulajdonságai szorosan összefüggtek a test-tetoválási szokásokkal. A tetoválás fájdalmas és veszélyes volt, sokan meghaltak az alkalmazása során. Azok, akik túlélték, a noni növény részeit használták, hogy felgyorsítsák a gyógyulási folyamatot, majd a rituális szertartásokon a NONI-t az isteneknek ajánlották fel.

Amikor az 1700-as évek végén az európai felfedezők eljutottak a dél-ázsiai szigetekre, megismerkedtek a bennszülöttek NONI tapasztalataival. James Cook kapitány hajónaplójában leírja megfigyeléseit, hogyan használják a bennszülöttek a NONIt. A II. Világháború során a polinéz szigetekre vezényelt katonák kézikönyvében is szerepelt a gyümölcs, mint biztonságos ennivaló, mely fenntartja erejüket.

Nem kizárólag a gyümölcsét használták, de a törzsét, levelét, kérgét, rügyét is – igen sokféle egészségügyi problémára nyújtott gyógyírt. A törzs egy részét a skorpióhal szúrásának kezelésére használták. A gyerekekkel is megetették a NONI levelét, mely A-vitamin hiány kezelésére szolgált. Halat és más táplálékot csomagoltak a NONI levelébe, mielőtt a földbe ásott sütőbe berakták őket. A NONI növény különféle részeit, pl. kérgét, amely egy vörös, a gyökere pedig egy sárga színű festéket tartalmaz, ruhafestékként használták.  A csoportgyümölcsből egy átható szagú olajat vontak ki, melyet a hajas fejbőr élősködői ellen volt hatásos.

A növény minden részét alkalmazták a tradicionális orvoslásban. Az éretlen gyümölcsöt sóval összekeverve mély sebekre, csonttörésekre kötözték, az érett gyümölcsöt pedig tapaszként horzsolásokra és fekélyekre használták, meleg borogatásokként, leveleit belsőleg lázcsillapítóként, külsőleg fekélyek kezelésénél és köszvénynél alkalmazták.

De sikeresen használták a NONI-t magas vagy alacsony vérnyomás, ízületi gyulladás, gyomorfekély és szívbajok esetén is. A sült NONI-t pedig vérhas és asztma ellen ajánlották a tradicionális gyógyítók.

A NONI több mint 160 ásványi anyagot, vitaminokat, enzimeket és egyéb tápanyagokat tartalmaz.

Mit támogat?

Immunrendszer

A NONI támogatja az immunrendszert, amely erősíti a szervezet természetes ellenálló képességét a betegségekkel és fertőzésekkel szemben.

Keringési rendszer

A NONI egy kiváló antioxidáns, mely segít a szervezetnek megszabadulni a káros szabad gyököktől és növeli az energia szintet.

Emésztőrendszer

A NONI támogatja a megfelelő emésztést, ami azt jelenti, hogy segíti a tápanyagok jobb felszívódását a sejtek szintjén.

Metabolikus rendszer

Erősíti az anyagcsere-rendszert, amely  megnövekedett energiát és vitalitást nyújt.

Egyéb előnyei

A hajnak és bőrnek egészséges ragyogást biztosít.

Egyéb előnyök közé tartozik továbbá a szellemi frissesség, fokozott figyelem és nagyobb fizikai teljesítmény.

Noni növényről

A NONI – tudományos nevén Morinda citrifolia L. – a Rubiaceae (Rubioideae) család tagja.

Vastag törzse egyenes és akár 19 méter magasra is képes megnőni. Ágait mélyzöld, 2-3 tenyérnyi nagyságú, ellipszis alakú levél borítja be, virága fehér színű, csőszerű, amely a végén trombita módjára nyílik szét. Gyümölcsének színe függ az érettségi foktól, amelyet a színpaletta mélyzöldtől a sárgáig terjedő spektrumán megcsodálhatunk és mérete akár a 12 cm-t is meghaladhatja. Magjai kisebbek, mint egy rizsszem, háromszög alakúak és vörösesbarna színben pompáznak.

A NONI igazi túlélő, óriási szaporodási vággyal megáldva, ugyanis a magok egyik csücskében ún. légzsák található, amely arra hivatott, hogy ha vízbe pottyan, akkor se süllyedjen el.  Igen masszív növény, megtűri a szélsőséges időjárási- és környezeti tényezőket is, így tökéletesen érzi magát nedves vagy száraz vidéken, savas, alkáli vagy sós környezetben egyaránt. Szinte mindenhol képes gyökeret ereszteni, a tengerpart mentén, az őserdők mélyén, a hegyoldalakon és síkságokon, de még vulkáni talajon is. Ezt kihasználva tervezik a Karib-tengeri államok, hogy nonival ültetik be a homokdűnéket, hogy a hurrikánok okozta környezeti károkat mérsékeljék.

Francia-Polinézia térségében már évszázadok óta hatalmas kiterjedésű noni erdők találhatóak, a Dél-Csendes óceáni térségben és a Hawaii szigeteken elterjedése csak az elmúlt évszázad során volt jellemző. Ma már elterjedt a trópusi Ázsiában, Ausztráliában, Hawaii-n, a Marshall- és Gilbert szigeteken, érdekes módon a Csendes óceán keleti részén kevésbé honos.

Nézd meg a Noni csomag ajánlatainkat a linkre kattintva :