Kollagén, Hialuronsav

A kollagén és a hialuronsav a bőr és a porc építőkövei, a kötőszövetek legfőbb szerkezeti elemei.

Mindkét anyagnak kiemelkedő szerepe van a bőr rugalmasságának megőrzésében.
Hatóanyagai elősegítik a bőr üdeségének, rugalmasságának, valamint az ízületek könnyű mozgékonyságának megőrzését.
Mint sok mindennel kapcsolatban, bőrünk öregedésével is csak akkor kezdünk el törődni, amikor a hatása elkezd meglátszani.Ugyanakkor húszas éveink végére szervezetünknek szüksége van pótlásra, mert magától már nem termeli ezeket az anyagokat.

Kollagén

A kollagén a szervezet fő proteinje.

Mindenben megtalálható: a csontokban, a bélben, a fogakban, az izmokban. Mindenhol. És a test minden nap előállítja, de a kor előrehaladtával a termelése lassul.

A bőr nagy részét kollagén és víz alkotja.

A kollagén a bőr fő proteinje. Önmagában a kollagén adja a bőr száraz tömegének (ha kizárjuk a vizet) 80–90% -át. Háromszoros spirálra emlékeztet, vagyis egy spirálszerkezet, amely három, körülbelül több száz aminosavat tartalmazó láncból áll.

A kollagén feszesíti a bőrt.

A kollagén a bőrünknek rugalmasságot és feszességet ad.
Fibroblastok, a dermisz (a bőr második rétegének) sejtjei állítják elő, amelyek az elasztin kiválasztásáért is felelősek. És az elasztinnal és más glikoproteineknek nevezett proteinekkel együtt a kollagén az úgynevezett extracelluláris mátrix részét képezi. Ez a hálózat tartja a bőrt, mint egy izom, és biztosítja annak tényleges fizikai tulajdonságait, mint például a tónusosságát, rugalmasságát és feszességét.

A bőr évente veszít a kollagénből.

A húszas évek közepétől – végétől, illetve a harmincas évek elejétől a bőr évente kb. 1% -kollagént veszít. A fibroblasztok általi kollagénszintézis csökken, ami a rugalmasság, feszesség és ruganyosság csökkenéséhez vezet. Ezért, mire elérjük a 80 éves kort, a bőrünk 75% -kal kevesebb kollagént állít elő, mint 20 éves korunkban.

Hialuron + MSM

Emberi és állati szervezetben egyaránt megtalálható a bőrben, ízületekben, csontvelőben, szemben, kötő-, hám- és idegszövetben.

A hialuronsav gélszerű anyag, amely egyedülálló nedvességmegtartó képességgel rendelkezik. Testünk természetes ezt módon állítja elő, hogy bőrünk puha és rugalmas maradjon.

Hialuronsav hatása a bőrre

A hialuronsav-kiegészítők hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a bőrünk rugalmasabbá váljon és csökkenti a ráncokat.

A szervezetben lévő hialuronsav nagyjából fele a bőrünkben van, ahol a vízhez kötődik, hogy segítse a nedvesség visszatartását.

A természetes öregedési folyamat és olyan dolgoknak való kitettség, mint például a nap ultraibolya sugárzása, dohányfüst és szennyezés csökkentheti annak mennyiségét a bőrben.

Hialuronsav és a sebek gyógyítása

A hialuronsav kulcsszerepet játszik a sebgyógyulásban. Természetesen jelen van a bőrben, de koncentrációja növekszik, ha gyógyulásra szoruló sérüléseink vannak.

A hialuronsav segít a sebek gyorsabb gyógyulásában azáltal, hogy szabályozza a gyulladás mértékét és jelzi a testnek, hogy több eret építsen a sérült területen.

A bőrsebekre történő alkalmazásról kimutatták, hogy csökkenti a sebek méretét és gyorsabban csökkenti a fájdalmat, mint a placebo, vagy kezelés nélkül.

A hialuronsavnak antibakteriális tulajdonságai is vannak, így elősegítheti a fertőzés kockázatának csökkentését, ha azt közvetlenül nyílt sebekre alkalmazzák.

Sőt, hatékony az ínybetegségek elleni küzdelemben, felgyorsítja a fogműtét utáni gyógyulást és megszünteti a fekélyeket, ha helyileg alkalmazzák a szájban.

Számos hasznos funkciói közé tartozik:

  • a hidratálás,
  • az ízületek kenése,
  • a szövetben és a sejtek közötti tér kitöltési képesség,
  • a keret kialakítása, amelyen keresztül a sejtek vándorolnak,
  • a szövetek és a sebek javítása,
  • szabályozza a gyulladásos sejtek aktivitását (gyulladást),
  • fokozza az immunválaszokat,
  • javítja a fibroblasztok sérüléseit és
  • karbantartja a bőr hámsejtjeit.

Nézd meg Kollagén csomag ajánlatainkat a linkre kattintva:

Nézd meg Hialuron+MSM csomag ajánlatainkat a linkre kattintva: