Ízületi problémák


A felgyorsult, stresszes életvitel, a fizikai aktivitás hiánya, a korunkra jellemző helytelen táplálkozás, illetve az élelmiszerek csökkenő hatóanyag-tartalma oda vezetett, hogy egy sor krónikus betegség vált népbetegséggé. Az 50 feletti korosztály egyik legnagyobb problémája a mozgásrendszer különböző bántalmai.

Minden második idős ember szenved valamilyen mértékű, a kis és nagy ízületeket érintő gyulladásos folyamattól.Ezek kiváltói részben a degeneratív kopás okozta gyulladás, részben a szervezetben jelen lévő egyéb gyulladásos reakciókból származó gyulladási faktorok, részben bakteriális fertőzés eredménye. Okozhatja akár egy rossz fogból származó bakteriális gyulladás is. A gyulladás fájdalommal, vizenyőfelszaporodással jár, melytől az ízület duzzadt lesz, és ez a két tényező már korlátozza szabad mozgást.


Fenti problémákra az orvostudomány válasza a gyógyszerek garmadája, ami csak tüneti terápia, a következmények orvoslása.

A megelőzés fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni.

A helyes étrend, a testmozgás és a káros szenvedélyek elhagyása csökkentheti az ízületi probléma kialakulásának veszélyét, illetve mérsékelheti a már kialakult probléma tüneteit.

Régóta tudjuk, hogy a zöldségek, gyümölcsök, fűszerek egészségre gyakorolt hatása felbecsülhetetlen. Válassz természetes megoldást, a már kialakult problémára, vagy szánj időt energiát a megelőzésre!

Termékeink közül a GYÖMBÉRT, a KOLLAGÉNT, a HIALURONT+MSM és a KURKUMÁT javasoljuk ízületi panaszokra.


Természetesen mindegyik termék kúraszerű fogyasztását javasoljuk, akár külön-külön akár egyszerre.

Kiemelkedő figyelmet szentelünk annak, hogy műtrágya és egyéb toxikus anyagok elkerülésével növekedjenek a zöldségeink.

30-40 C-on szárítjuk ki, hogy a vitaminokat és ásványanyagokat megőrizzék, csupán a vizet veszítsék el. Nagyjából 95%-át elveszítik a víztartalmuknak.

Növényi kapszulába töltjük, a finomra őrölt zöldségeket és gyümölcsöket, minden adalékanyagot, tartósítószert, vagy szintetikus összetevőt elkerülünk

Kollagén és Hialuronsav kapszulánk, pedig szintén adalékanyag mentes, kizárólag a 100 % alapanyagot tartalmazza. A kapszulák mg súlya, nálunk teljesen megegyezik a hatóanyag tartalommal.Az ízületek természetes védelmezői.

Kapszuláink természetes összetevői csökkentik a gyulladásos faktorokat és a gyulladás okozta fájdalmat, elősegítik az ízületek mozgékonyságának megtartását, ezért kifejezetten ajánljuk az idősebb korosztály számára.


Csomag és termék ajánlatainkért kattints a képre!

Gyömbér

Hatékony fájdalomcsillapító, antioxidáns hatású fűszernövény, mely megszünteti a fennálló gyulladást is. Kísérletekben az ízületi gyulladásos betegek többsége jelentős javulást tapasztalt a fájdalom, a duzzanat és a reggeli ízületi merevség terén.

2005 novemberében kutatást hajtottak végre aminek eredménye miatt megdöbben és különleges következtetésre jutottak.
Ez a PhD Masoid Haghighi és társai publikálták:

A gyömbér hatékonyabb (ízületi) fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő, mint a laboratóriumokban előállított nem-szteroid gyulladáscsökkentők és fájdalomcsillapítók!

Továbbá az is kiderült, hogy Dr Krishna C. Srivastava kutatásaiból,hogy a gyömbér nem csak ízületi gyulladást és fájdalmat képes hatékonyan csökkenteni, de még a duzzadt ízületekkel is “csodát” tesz.

A gyömbér igazán gazdag vitaminokban , ásványi anyagokban és egyéb hatóanyagokban.

A kutatások szerint egészen pontosan 115 különböző hatóanyagot tartalmaz.
Többek között megtalálható benne, az ízületek szempontjából nagyon fontos C-vitamin, magnézium és cink is!
Ugyanakkor rengeteg antioxidáns is kimutatható benne, és egyéb olyan hatóanyagok, amelyek révén  a gyömbér hatékonyan tudja megszüntetni az ízületi gyulladást és fájdalmat.

-Ízületi gyulladások csillapításában

-Gyomorpanaszok hányinger enyhítése

-Megfázás tüneteinek kezelése

-Migrén

-Menstruációs fájdalmak enyhítése

Kollagén

Az emberi test mindegy ötöde fehérjéből áll, a fehérjeállomány nagyjából 30 százalékát pedig a kollagén alkotja: ez a testet “összetartó” kötőszövetek alkotóeleme.
Fontos szerepet játszik a csontok felépítésében is.
A csontok csak úgy tudnak egészségesen fejlődni, ha a testben lévő ásványi anyagok a kollagénnel egyesülnek, és együtt támogatják annak fejlődését. Minden pillanatban, amikor a testnek szüksége van új sejtek termelődésére, mint pl fejlődési korszakban, a gyógyulás folyamatában, a kollagén építő fehérje kulcsfontosságú szerepet játszik.
A kollagén rostos hálót képez az egész testben, zselatinos anyaga pedig emlékezetet a ragasztóra, mely mindent mindennel összeköt.
A kollagén összeragasztja a csontvázat a lágy szövetekkel.

Fiatal korban a test folyamatosan biztosítja a kollagén- utánpótlást, ám az életkor előrehaladtával csökken a kollagénszintézis. Aki betöltötte a 40. évét, elvesztette a kollagén állományának 30%-át. 50 éves korra ez a mennyiség 60%-ra nő!
Az elfogyasztott kollagén képes visszaadni az ízületek rugalmasságát bizonyos mértékig idős korúaknál is.

-Megkönnyítheti az ízületek mozgását, csökkentheti az ilyen típusú fájdalmat és az ízületkárosodás kockázatát

-Építheti a porcokat, védi az ízületeket

-Segítheti a ráncok feltöltődését és kisimulását

Hialuron+MSM

Más néven az ízületek “kenőanyaga.”

A hialuronsav egy olyan anyag, ami az ízületekben és az ízületi porcban természetes jelen van.

Nagyon fontos szerepe van az ízületek egészségének megőrzésében és a fájdalommentes mozgásban.
A hialuronsavnak meghatározó szerepe van a gyulladásos folyamatban, szabályozza és mérsékli azokat.
Emiatt segíthet az ízületi fájdalom és duzzanat csökkentésében.
A hialuronsav természetesen az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken, ezért érdemes pótlásáról gondoskodni. 40 éves kor felett, az ízületi fájdalom leggyakoribb oka az ízületi kopás.

-Fokozza  a bőr természetes vízmegtartó képességét

-Teltebbé, puhábbá és rugalmassá teszi a bőrt

-Simítja a finom vonalakat és az apróbb ráncokat

Kurkuma

Gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatású fűszernövény. Gátolja a fájdalmat okozó fehérjék termelődését, ezáltal blokkolja a gyulladási folyamatokat. Számos modern kori tudományos vizsgálat bizonyította pozitív hatását az ízületi bántalmak terén.

A kurkuma segít a gyulladásos tünetek csökkentésében, csökkenti a gyulladást az ízületekben és izmokban. Hozzájárul az ízületek rugalmasságához, segít fenntartania csontok, ízületek egészségét. E-vitamin tartalmával hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.Sokféle baj enyhítésére és megelőzésére alkalmazható gyógynövény, az egyik legerősebb természetes gyulladáscsökkentő, gyulladásgátló.

Egy klinikai (randomizált, kettősvak) vizsgálatban a gyulladáscsökkentésre alkalmazott fenilbutazon hatásait vetették össze a kurkuma hatásaival, reumás ízületi gyulladásban szenvedők körében. Az eredmények szerint a kurkuma hatékonyan vett részt a reggel jelentkező ízületi merevség oldásában, az ízületi ödéma csökkentésében, a fizikai terhelhetőség fokozásában.

-Gyulladáscsökkentő

-Vértisztító

-Fájdalomcsillapító

-Sebgyógyító