Haj, Bőr, Köröm

A haj, a köröm és a bőr vitaminjai

Egyes vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek nagyon fontosak a haj-, a bőr- és a körömápolásban. Nem megfelelő táplálkozás, fogyókúra vagy valamilyen fennálló betegség esetén ezekből az anyagokból nem kerül elegendő mennyiség a szervezetbe.
Ha a hiányuk tartósan fennáll, előfordulhatnak olyan problémák, melyek a külsőnkön jelentkeznek, pl. hajhullás, gyenge, töredező körmök, száraz, hámló bőr.

A tudás hatalom!
Természetes, hogy a kollagén és a hialuron termelődése az életkor előrehaladtával csökken.

Ugyanakkor bizonyos nagyon egyszerű, mindennapos döntések meghozatalával javíthatjuk a bőrön megjelenő veszteségek jeleit.

Nézzük részletesebben hogy melyiket miért:

Kollagén

A bőr nagy részét kollagén és víz alkotja.

A kollagén a bőr fő proteinje. Önmagában a kollagén adja a bőr száraz tömegének (ha kizárjuk a vizet) 80–90% -át. Háromszoros spirálra emlékeztet, vagyis egy spirálszerkezet, amely három, körülbelül több száz aminosavat tartalmazó láncból áll.

A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkban.

Az állati bőr, csont és porc elfogyasztásával (pl.: csontleves, kocsonya stb.) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető.

A kollagén az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre, majd egy része utána aminosavakra bomlik, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását.

Termékünkben a kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz elő van emésztve, hidrolizálva van.
Így a felszívódása már jó és az emésztésünket sem terheli.

Ez az emésztést már alig igénylő kollagén peptid (hidrolizált kollagén) segíti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését és az ízületek megfelelő működésétét, hajlékonyságát. A kollagén peptidek kis méretű, bioaktív molekulák, melyeket hidrolizálással, vagy az egyes kollagén szálak és peptidek közötti molekuláris kötések lebontásával hoznak létre.

Mire jó még:

 • Csökkenti a finom vonalakat és a ráncokat
 • Javítja a haj és a köröm egészségét
 • Javítja a bőr szilárdságát és rugalmasságát
 • Javítja a striák és a cellulit megjelenését
 • Támogatja a kötőszövetet és az ízületeket
 • Megkönnyebbülést nyújt az ízületi fájdalmaktól és merevségtől

Hialuron+MSM

A hialuronsav támogatja a bőr és a kötőszövet víztartalmának megőrzését, védi az ízületek épségét.
A hialuronsava bőr és a kötőszövet (ízületek, porcok) egyik természetes fő alkotóeleme.
Hidratáló anyag, különleges képessége, hogy képes saját súlyánál 1000-szer nagyobb mennyiségű vizet magához vonzani és megkötni.
Biztosítja bőrünk víztartalmát, puhaságát, erősíti a kollagént, amely bőrünk rugalmasságáért felel.
A Hialuronsav felelős a haj, a szem, az ajak és a fogíny víztartalmáért és egészségéért is.

Az MSM egy természetben előforduló szerves kéntartalmú molekula. A kén egy létfontosságú komponens az ízületek, különösen a porc szilárdságának fenntartásaban. Szükséges a porcszövet szerkezetét, szilárdságát meghatározó glukózamin képződéséhez, erősíti a kollagén rostok képződését, támogatja az izmok, ízületek, a bőr, a haj és a körmök egészségét.

A hialuronsav legnagyobb előnye, hogy nagyon magas kapacitással rendelkezik a víz megtartására, akár a bőrben, akár szemekben, akár a lágy szöveteken, képes nagy mennyiségű vizet megtartani a magas viszkozitása mellett.
A szervezetben a hialuronsav számos szövetben megtalálható, különösen a bőrben, ahol nedvességet és szerkezeti tartást biztosít.
A bőr az egész testben található hialuronsavnak körülbelül a felét tartalmazza.

Más testrészek, ahol a hialuronsav koncentrálódik: az inak és az ízületek, a szem membránjai, a köldökzsinór, a szinoviális folyadék, a csontváz és annak csatlakozásai, a szívbillentyűk, a tüdő, az aorta és a prosztata.

Az elmúlt két évtizedben felmerülő kutatások kimutatták, hogy a hilauronsav előnyös funkciói közé tartozik a hidratálás, az ízületek kenése, a sejtek és szövetek közötti térfeltöltő képesség, a szövetek és sebek gyógyítása, a gyulladások szabályozása, az immunválaszok fokozása, a fibroblasztok sérülésének javítása és a bőr epiteliális sejtjeinek fenntartása.

Mire jó még:

 • Hidratálja a száraz, öregedő bőrt
 • Segít csökkenteni a ráncokat
 • Segíti a sebhelyek, napégés és sebgyógyulását
 • Kenőanyag a fájó ízületeknek
 • Segít csökkenteni a szemszárazságot
 • Véd a gyulladásos bélbetegség ellen