Daganatos

Egyre több kísérlet bizonyítja, hogy a természetben milyen széles körben találhatóak olyan zöldségek , gyümölcsök, gyógynövények, melyek segíthetnek a daganatos betegségek megelőzésében, a már kialakult betegségek tüneteinek enyhítésében, illetve a rákos sejtek pusztításában. 

Termékeink közül  elsődlegesen a NONI gyümölcsöt ajánljuk, de nem elhanyagolható a GYÖMBÉR, a CÉKLA, illetve a SÁRGARÉPA hatékonysága sem!


A Noni rákellenes anyagai :

Kutatások felfedték, hogy képes serkenteni az immunrendszer számos komponensének tevékenységét és hatékonyságát, melyek közül a legtöbb közvetlenül részt vesz a szervezet állandó, rák elleni harcában.

A xeronin

A Noni lenyűgöző összetételében első a xeronin, egy alkaloida, mely egyfelől kis mennyiségben megtalálható a Noni gyümölcsben, másfelől a szervezet előállíthatja egy másik, a Noniban található alapanyagból, a proxeroninból. Az 1950-es évekig kevés információ állt rendelkezésre akár a Noniról, akár érékes vegyületeiről. Dr. Ralph Heinicke, a Noni kutatás úttörője először a „xeronin rendszert” fedezte fel, és feltételezte, hogy a xeroninra minden sejtnek szüksége van normál funkciója fenntartásához.

A Nirogén-oxid

Kimutatták, hogy elősegíti a nitrogén-oxid (NO), egy sokoldalú anyag bioszintézist, mely rákellenes hatásain felül vérnyomáscsökkentő, szív- és érrendszeri betegség elleni, valamint vírusos és bakteriális tevékenységet gátló képességgel is bír. Dr. Anne Hirazumi így nyilatkozott a nitrogén-oxid immunrendszerben betöltött szerepéről: „Az aktivált makrofágok által termelt NO (nitrogén-oxid), szerepet játszik a hordozó személy kórokozókkal és daganatokkal szembeni védettségében…”

Hatalmas az érdeklődés a nitrogén-oxid és sokoldalú képességei iránt, olyannyira, hogy a gyógyhatásait vizsgáló kutatókat 1998-ban orvosi Nobel díjjal jutalmazták.

Az interleukinek

Az interleukinek (IL) számos fajtájáról feltételezik, hogy a Noni fogyasztása serkentőleg hat rájuk. Mint a legtöbb sejt, mely segíti az immunrendszert a szervezet biztonságáért vívott harcában, az interleukinek, melyeket a sejtek hoznak létre, szintén sokoldalú szerepet töltenek be. Általánosságban, az interleukinek humorális anyagok (sejt – hormonok), melyek üzenetet visznek az immunrendszer egyik sejtjétől a másikig, informálva a címzett sejtet arról, hogy fel kell gyorsítania osztódását és szaporodását, ha kórokozó támadása fenyeget.

Az interleukinek ezenfelül ösztönzik az antitesttermelést a B-sejtekben, és elősegítik a természetes ölő sejtek citotoxicitását. Ezenfelül szerepet játszhatnak a csecsemőmirigy-függő T limfociták (T-sejtek) aktiválásában. Egy másik kísérlet tanúsága szerint az interleukin-4 közvetlen gátló hatást fejt ki a daganatos sejtek növekedésére, és amikor az interleukin-2-vel kölcsönhatásba lép, elősegíti a citotoxikus T-limfociták termelődését.

Az interferonok (IFN)

Az interferon-gammát  melyre a Noni serkentőleg hat, eredetileg vírusgátló anyagnak tartották. Fő biológiai hatásainak azonban ma már a makrofág-aktiváció serkentését , és a sejtek által közvetített immunitást tekintik. Az interferon az immun-csapat sokoldalú tehetséggel megáldott játékosa.

Dr. Hirazumi szerint az interferon aktiválja a makrofágok citotoxicitását a tumorsejtek és a mikrobiális kórokozók ellen.

A tumor nekrózis faktor (TNF)

A tumor nekrózis faktort (TNF) különféle makrofágok választják ki a daganatos sejtek megsemmisítésre és ezt a folyamatot a Noni ösztönzi. Megállapítást nyert, hogy a TNF fontos szerepet játszik a gyulladásos immunválaszokban. Ezenfelül serkenti a véredények növekedését, amely elengedhetetlenül fontos a sebgyógyulásban.

A lipopoliszacharid (LPS)

A baktériumok egy részét különleges hártya borítja be, melynek külső rétege főként lipopoliszacharidból (LPS-ből) áll. Az LPS szinte mindenütt megtalálható környezetünkben ezért immunrendszerünk kifejlődésében játszik óriási szerepet. Azt is kimutatták, hogy a Noni serkenti az LPS termelést is, amely aztán elősegíti az olyan rákellenes anyagok szintézist és kibocsátását.

A természetes ölő- (Natural Killer,NK) sejtek

A természetes ölő sejtek, melyeknek termelését a Noni szintén serkenti, az immunrendszer „zöld sapkás” (értsd „idegen légiós”) sejtjei közé sorolhatók. Ezek a sejtek nem túl „válogatósak” azt illetően, hogy mit pusztítanak el, és képesek felismerni a vírusfertőzött sejteket éppúgy, mint egyes tumorsejteket. Felesleges hangsúlyozni, hogy rendkívül hatékonyan szabadítják meg szervezetünket a sérült, beteg, fertőzött és „elvadult” sejtektől Működésük szorosan összefügg a tumor ellenes immunitással, melyet immun felderítésnek  is neveznek.

Noni

A rák lényege, hogy elsődlegesen és alapvetően a sejtek betegsége. Itt „jön a képbe” a Noni, hiszen legerőteljesebben a sejtek szintjén fejti ki hatásait. Elősegíti, hogy az abnormálisan működő sejtek (mint a rákos sejtek) visszanyerjék elveszett egyensúlyukat, a szervezet immunrendszerét pedig arra ösztönzik, hogy legyőzze a kíméletlen „idegenlégiósokat”. Ez az oka annak, hogy egyre több egészségügyi szakember ismeri fel a Noniban rejlő lehetőségeket, és fordul lelkesen a Noni nyilvánvaló rákmegelőző és visszafordító képessége felé.

Cékla

A cékla vérvörös gumói ritkán kerülnek asztalunkra, pedig jótékony hatásai évezredek óta ismertek. Leginkább a Breuss-kúrát ismerők fogyasztják tudatosan és előszeretettel daganatos betegségek kiegészítő kezelése során. 

A céklát szervezetre gyakorolt jótékony hatása miatt már az ókori görögök is fogyasztották.  Egészségvédő és regeneráló hatása a benne található sok A-, B- és C- vitaminnak, folátnak, kalciumnak, mangánnak, káliumnak, vasnak, betaninnak, malonsavnak, fitoszterolnak, szaponinnak, fehérjéknek és rostoknak köszönhető.

Méregtelenítő, rákellenes és vérképző hatású

Kitűnő tisztító kúra ,májtisztító.

Rendszeres fogyasztásával javíthatjuk közérzetünket, és esetleges gyomorpanaszokat is megszünteti.

A cékla segít a szervezetnek nagyobb mennyiségű oxigént felvenni, mélyvörös festéke a vérszegénység és fehérvérűség gyógyításában játszik fontos szerepet.

A céklagumók intenzív színét a betanin adja, amely tumorellenes hatású. A kemoterápián átesett páciensek vérképe jelentős javulást mutat néhány hetes cékla-kúra után.

Sárgarépa

Sárgarépa

A répában levő, úgynevezett falcarinol nevű hatóanyag a zöldséget alapesetben a gombák támadása ellen védi, ám, mint kiderült, a rák burjánzását is képes megakadályozni. Egyes vizsgálatok szerint azoknál a népcsoportoknál, amelyek étrendjében sok a karotionoidban gazdag gyümölcs és zöldség, kisebb a daganatos megbetegedések, különösen a tüdőrák aránya.  Az étrendi béta-karotinról pedig kimutatták, hogy nagy mennyiségben csökkenti a hámeredetű tüdő-, bőr-, méhnyak-, légúti, gyomor- és vastagbél-daganatok számát.

Íme egy történet:

” Ann Cameronnál 2012-ben diagnosztizáltak rákot, ami már a negyedik stádiumban volt, a nő saját magát gyógyította ki a betegségből. A nőt 3. stádiumú vastagbélrákkal diagnosztizálták 2012-ben, majd ezt követően meg is műtötték, kemoterápián vett részt. Hat hónappal a beavatkozás után azonban tüdején a CT vizsgálat rákos sejteket mutatott ki

Az orvosok nem kecsegtették a nőt semmi jóval, azt mondták neki 4. stádiumú vastagbélrákja van, tüdőáttéttel. Kemoterápiát ajánlottak a nőnek, de azt is hozzátették, hogy ez a kezelés nem fogja legyőzni a rákot.

“Megkérdeztem az orvosokat mi történik, ha nem megyek bele a kemoterápiába, azt mondták, hogy 2-3 évem van hátra, de ha belemegyek a kemoterápiás kezelésbe, akkor sem lenne több ennél.” – mesélte Ann.

A nő naponta 2 kiló sárgarépa levét itta meg, nem változtatott étrendjén, nem követett semmilyen más terápiás módszert, és a kemoterápiára sem vállalkozott. Továbbra is evett húst és még a fagylaltról sem mondott le.

8 héttel a sárgarépalé ivásának elkezdése után újabb CT vizsgálatra ment, ahol megállapították, hogy a rák nem terjed tovább, megállt a növekedésben. 6 hónappal a sárgarépalé megkezdése után a rákos sejtek teljesen megálltak a növekedésben, nem tűnt fel testében újabb rákos burjánzás, és a nyirokrendszer duzzanata is meggyógyult.

Ann Cameron nyolc hónappal a sárgarépalé kúra megkezdése után teljesen meggyógyult, a testében nem tudták kimutatni a rákos sejteket. A nő ekkor elmesélte orvosának csodás gyógyulásának történetét, mire az orvos megerősített, számos természetes gyógymódról hallott már, de nem ajánlhatja egyiket sem mert hiányoznak a hivatalos vizsgálatos és statisztikák ezekről a gyógymódokról. “

Gyömbér

A gyömbérről már nemcsak az az ismert tény, hogy a kurkuma unokatestvére, hanem az is, hogy képes csökkenteni a daganatok méretét.Gyakran fogyasztják szerte a világon kis adagokban élelmiszeripari termékek és italok formájában, a gyömbér gyógyító tulajdonságai messze meghaladják a fejlett gyógyszeripari találmányokat.Az egyik tanulmányban a gyömbér- kivonat egerek prosztata daganatának méretét 56%-al csökkentette. Rákellenes tulajdonságai mellett észleltek gyulladás csökkentő hatását is. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy gazdag forrása az élet minőségét javító antioxidánsoknak is.Miközben a gyömbérnek gyakorlatilag nincs mellékhatása és számos kultúra használta évszázadokon át élelmiszerként.  A 100%-osan tiszta gyömbérkivonatról kimutatták, hogy jelentős daganatnövekedést gátló és sejthalált előidéző hatások egész spektrumával rendelkezik a prosztatarákos sejtekre nézve. Több mint 17 más tanulmány is hasonló következtetésekre jutott a gyömbér daganatellenes hatására nézve. A fűszernövény pozitív hatásai több másféle betegségben is jelentkeznek.