Tavaszi feltöltődés

Szervezetünk megfelelő működéséhez és jó közérzetünkhöz többek között a megfelelő vitaminszint is hozzájárul.
Pótold vitaminhiányod zöldségek és gyümölcsök segítségével!

Az élelmiszerek sütése, főzése, szárítása, és általában véve feldolgozása során köztudott, hogy veszíthetnek ezekből az értékes komponensekből. Példaként csökken a vitamintartalmuk.




Miért is jók az élelmiszerekben lévő bioaktív anyagok?

Sokszor halljuk, hogy fogyasszunk elegendő zöldséget, gyümölcsöt főleg nyersen, mert a sütés-főzés hatására veszít az értékes anyagaiból. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi értékes bioaktív anyag marad benne élelmiszereinkben a különböző tartósítási eljárások során.

A bioaktív anyagok jellemzően kis mennyiségben vannak jelen az élelmiszereinkben, ilyenek lehetnek a vitaminok, antioxidáns anyagok, ásványi anyagok, egyes fehérjék, telítetlen zsírok és élelmi rostok.

A bioaktív anyagok elnevezés alatt ezek a másodlagos anyagcseretermékek értendők, melyek bekerülve az emberi szervezetbe, sokféle hatással lehetnek egészségünkre:

  • fajtájuktól függően gátolhatják a kórokozók elszaporodását,

  • semlegesíthetik a szabad gyököket,

  • serkenthetik az anyagcserét,

  • esetleg csökkenthetik a koleszterinszintet.

TERMÉKEINK 100%-ig zöldség/gyümölcs kapszulák melyek által nagy mennyiséggel lehet természetes formában bioaktív anyagokat bevinni!

 

Miért olyan különlegesek ezek a termékek?

  • Mert kiemelkedő figyelmet szentelünk annak, hogy műtrágya és egyéb toxikus anyagok elkerülésével növekedjenek a zöldségeink. Trópusi gyümölcsünk a NONI, pedig a gyönyörű Tahitiről származik.

  •  30-40 C-on szárítjuk ki, hogy a vitaminokat és ásványanyagokat megőrizzék, csupán a vizet veszítsék el. Nagyjából 95%-át elveszítik a víztartalmuknak.

  • Növényi kapszulába töltjük, a finomra őrölt zöldségeket és gyümölcsöket, minden adalékanyagot, tartósítószert, vagy szintetikus összetevőt elkerülünk.

Az alacsony hőmérsékleten történő szárítás során vákuum segítségével kíméletesen vonjuk el a vizet a gyümölcsökből, zöldségekből, gombából. Így a hőérzékeny anyagok is a lehető legkisebb mértékben bomlanak, sérülnek.

A növények a talajból felvett vízből, ásványi sókból és a levegő szén-dioxidjából napfény hatására szerves vegyületeket (pl. cukrokat, aminosavakat, fehérjéket) szintetizálnak. De a fő anyagcsere utak mellett másodlagosan, kis mennyiségben, különböző illat- és aromaanyagok, illetve a növényi kártevők elleni védelemre szolgáló vegyületek is keletkeznek.

A jó idő beköszöntével a tavaszi fáradtságot vitaminhiánnyal szoktuk magyarázni. De vajon ismerjük-e az egyes vitaminok hiányának tüneteit? És a tavaszi fáradtságot valójában melyik vitamin alacsonyabb szintje okozza?




Kattints ide és próbáld ki!

Noni



Kattints ide és próbáld ki!

Cékla



Kattints ide és próbáld ki!

Sárgarépa



Kattints ide és próbáld ki!

Spenót

Vannak, akik azt gondolják, hogy felesleges külön erőfeszítéseket tenniük, hisz hamarosan úgyis itt a jó idő, amikor a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása megszünteti a vitaminhiányt.
Csakhogy a fertőzéses betegségek idején szervezetünknek hatalmas szüksége van arra, hogy a kiapadt tápanyagraktáraink miatt ne érjenek utol minket a betegségek, ezért nem várhatjuk meg, amíg beköszönt az egyes zöldségek és gyümölcsök szezonja.
Nem mindegy azonban, hogy szintetikus vitaminokkal, vagy természetes vitaminok fogyasztásával tesszük meg ezt, amelyek felgyorsítják a folyamatot.

TERMÉKEINKKEL 30-40x több zöldséget/gyümölcsöt tudsz bevinni szervezetedbe!

Szedjünk vitamint vagy ne?

A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek kis mennyiségben nélkülözhetetlenek az élet fenntartásához.

Vitaminforrásként a táplálkozási szakemberek először az élelmiszerek javasolják, mivel azok ásványi anyagokat, valamint olyan természetes bioaktív vegyületeket és rostokat tartalmaznak, amelyek nagy része nem található meg a vitaminkészítményekben.

Ha viszont mindent megteszünk azért, hogy egészséges ételeket fogyasszunk, de bizonyos vitaminokból még mindig hiányt szenvedünk, a táplálékkiegészítők segíthetnek. Különösen fontos a vitaminpótlás dohányosoknak, mert nekik több antioxidáns vitaminra van szükségük.

 



Kattints ide és próbáld ki!

Noni



Kattints ide és próbáld ki!

Cékla



Kattints ide és próbáld ki!

Sárgarépa



Kattints ide és próbáld ki!

Spenót

Miért olyan különlegesek ezek a termékek?

  • Mert kiemelkedő figyelmet szentelünk annak, hogy műtrágya és egyéb toxikus anyagok elkerülésével növekedjenek a zöldségeink. Trópusi gyümölcsünk a NONI, pedig a gyönyörű Tahitiről származik.

  •  30-40 C-on szárítjuk ki, hogy a vitaminokat és ásványanyagokat megőrizzék, csupán a vizet veszítsék el. Nagyjából 95%-át elveszítik a víztartalmuknak.

  • Növényi kapszulába töltjük, a finomra őrölt zöldségeket és gyümölcsöket, minden adalékanyagot, tartósítószert, vagy szintetikus összetevőt elkerülünk.

  • Támogathatja az immunrendszert
  • Fokozhatja a keringési rendszert
  • Támogathatja a megfelelő emésztést
  • Erősítheti az anyagcsere-rendszert
  • Energiát és vitalitást nyújthat


  • Vérszegénység ellen
  • Vérnyomáscsökkentés
  • Méregtelenítő és zsírégető hatása lehet
  • Gyulladáscsökkentés
  • Segíthet a rák megelőzésében
  • Javíthatja a látást
  • Segíthet a fogak és száj higiéniában
  • Izületi problémákra nyújthat megoldást
  • Segíthet leküzdeni a stresszt
  • Elősegítheti a jobb emésztést


  • Vitaminforrás
  • Megőrizheti a szem egészségét
  • Segíthet a vércukorszint javításában
  • Megelőzheti a keringési zavarokat
  • Lugosít



Kattints ide és próbáld ki!

Noni



Kattints ide és próbáld ki!

Cékla



Kattints ide és próbáld ki!

Sárgarépa



Kattints ide és próbáld ki!

Spenót