Szervezetünk megfelelő működéséhez és jó közérzetünkhöz többek között a megfelelő vitaminszint is hozzájárul.
Pótold vitaminhiányod zöldségek és gyümölcsök segítségével!
Az élelmiszerek sütése, főzése, szárítása, és általában véve feldolgozása során köztudott, hogy veszíthetnek ezekből az értékes komponensekből. Példaként csökken a vitamintartalmuk.
Miért is jók az élelmiszerekben lévő bioaktív anyagok?
Sokszor halljuk, hogy fogyasszunk elegendő zöldséget, gyümölcsöt főleg nyersen, mert a sütés-főzés hatására veszít az értékes anyagaiból. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi értékes bioaktív anyag marad benne élelmiszereinkben a különböző tartósítási eljárások során.
A bioaktív anyagok jellemzően kis mennyiségben vannak jelen az élelmiszereinkben, ilyenek lehetnek a vitaminok, antioxidáns anyagok, ásványi anyagok, egyes fehérjék, telítetlen zsírok és élelmi rostok.
A bioaktív anyagok elnevezés alatt ezek a másodlagos anyagcseretermékek értendők, melyek bekerülve az emberi szervezetbe, sokféle hatással lehetnek egészségünkre:
-
fajtájuktól függően gátolhatják a kórokozók elszaporodását,
-
semlegesíthetik a szabad gyököket,
-
serkenthetik az anyagcserét,
-
esetleg csökkenthetik a koleszterinszintet.
TERMÉKEINK 100%-ig zöldség/gyümölcs kapszulák melyek által nagy mennyiséggel lehet természetes formában bioaktív anyagokat bevinni!
Miért olyan különlegesek ezek a termékek?
-
Mert kiemelkedő figyelmet szentelünk annak, hogy műtrágya és egyéb toxikus anyagok elkerülésével növekedjenek a zöldségeink. Trópusi gyümölcsünk a NONI, pedig a gyönyörű Tahitiről származik.
-
30-40 C-on szárítjuk ki, hogy a vitaminokat és ásványanyagokat megőrizzék, csupán a vizet veszítsék el. Nagyjából 95%-át elveszítik a víztartalmuknak.
-
Növényi kapszulába töltjük, a finomra őrölt zöldségeket és gyümölcsöket, minden adalékanyagot, tartósítószert, vagy szintetikus összetevőt elkerülünk.
Az alacsony hőmérsékleten történő szárítás során vákuum segítségével kíméletesen vonjuk el a vizet a gyümölcsökből, zöldségekből, gombából. Így a hőérzékeny anyagok is a lehető legkisebb mértékben bomlanak, sérülnek.
A növények a talajból felvett vízből, ásványi sókból és a levegő szén-dioxidjából napfény hatására szerves vegyületeket (pl. cukrokat, aminosavakat, fehérjéket) szintetizálnak. De a fő anyagcsere utak mellett másodlagosan, kis mennyiségben, különböző illat- és aromaanyagok, illetve a növényi kártevők elleni védelemre szolgáló vegyületek is keletkeznek.
A jó idő beköszöntével a tavaszi fáradtságot vitaminhiánnyal szoktuk magyarázni. De vajon ismerjük-e az egyes vitaminok hiányának tüneteit? És a tavaszi fáradtságot valójában melyik vitamin alacsonyabb szintje okozza?
Noni
Cékla
Sárgarépa
Spenót
Vannak, akik azt gondolják, hogy felesleges külön erőfeszítéseket tenniük, hisz hamarosan úgyis itt a jó idő, amikor a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása megszünteti a vitaminhiányt.
Csakhogy a fertőzéses betegségek idején szervezetünknek hatalmas szüksége van arra, hogy a kiapadt tápanyagraktáraink miatt ne érjenek utol minket a betegségek, ezért nem várhatjuk meg, amíg beköszönt az egyes zöldségek és gyümölcsök szezonja.
Nem mindegy azonban, hogy szintetikus vitaminokkal, vagy természetes vitaminok fogyasztásával tesszük meg ezt, amelyek felgyorsítják a folyamatot.
TERMÉKEINKKEL 30-40x több zöldséget/gyümölcsöt tudsz bevinni szervezetedbe!
Szedjünk vitamint vagy ne?
A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek kis mennyiségben nélkülözhetetlenek az élet fenntartásához.
Vitaminforrásként a táplálkozási szakemberek először az élelmiszerek javasolják, mivel azok ásványi anyagokat, valamint olyan természetes bioaktív vegyületeket és rostokat tartalmaznak, amelyek nagy része nem található meg a vitaminkészítményekben.
Ha viszont mindent megteszünk azért, hogy egészséges ételeket fogyasszunk, de bizonyos vitaminokból még mindig hiányt szenvedünk, a táplálékkiegészítők segíthetnek. Különösen fontos a vitaminpótlás dohányosoknak, mert nekik több antioxidáns vitaminra van szükségük.
Noni
Cékla
Sárgarépa
Spenót
Miért olyan különlegesek ezek a termékek?
-
Mert kiemelkedő figyelmet szentelünk annak, hogy műtrágya és egyéb toxikus anyagok elkerülésével növekedjenek a zöldségeink. Trópusi gyümölcsünk a NONI, pedig a gyönyörű Tahitiről származik.
-
30-40 C-on szárítjuk ki, hogy a vitaminokat és ásványanyagokat megőrizzék, csupán a vizet veszítsék el. Nagyjából 95%-át elveszítik a víztartalmuknak.
-
Növényi kapszulába töltjük, a finomra őrölt zöldségeket és gyümölcsöket, minden adalékanyagot, tartósítószert, vagy szintetikus összetevőt elkerülünk.
- Támogathatja az immunrendszert
- Fokozhatja a keringési rendszert
- Támogathatja a megfelelő emésztést
- Erősítheti az anyagcsere-rendszert
- Energiát és vitalitást nyújthat
- Vérszegénység ellen
- Vérnyomáscsökkentés
- Méregtelenítő és zsírégető hatása lehet
- Gyulladáscsökkentés
- Segíthet a rák megelőzésében
- Javíthatja a látást
- Segíthet a fogak és száj higiéniában
- Izületi problémákra nyújthat megoldást
- Segíthet leküzdeni a stresszt
- Elősegítheti a jobb emésztést
- Vitaminforrás
- Megőrizheti a szem egészségét
- Segíthet a vércukorszint javításában
- Megelőzheti a keringési zavarokat
- Lugosít