Spenót kapszula

Spenót

Miért fogyassz rendszeresen spenótot?

Webshop

Lúgosítás

A spenót az erősen lúgosító élelmiszerek közé tartozik, így gátolhatja a szervezet elsavasodását. Mint minden lúgosító étel, a spenót is segíthet a szervezet méregtelenítésében, és a lúgos kémhatás visszaállításával jó néhány betegség megszüntetésébe. A lúgosító ételek egyik hatás, hogy a gombás megbetegédesk visszaszorulhatnak, emésztésünk javulhat, és a hangulatunk is lényegesen pozitívabbá válhat.

Keringés

A spenót nagyon hatásos szer lehet a keringési zavarok megelőzésére és a betegségek enyhítésére is. A benne található antioxidánsoknak köszönhetően nem csak a vérnyomás normalizálására, vagy a normálishoz való közelítésére lehet képes, de egyben megszüntetheti a vérnyomás ingadozás következtében kialakult fáradékonyságot is. Hatóanyagai óvhatják a szívet és az egész érrendszert.

Vércukorszint

A spenót gazdag aminosavakba, és egy csészényi zöld 5 gramm proteint tartalmaz. Ezenkívül bővelkedik kalciumban, magnéziumban, káliumban és rostban, amik egytől-egyig csökkenthetik a vércukorszintet. A rost, a fehérje és az ásványi anyagok így hárman együttes erővel egyensúlyozhatják ki az inzulinszintet, és táplálhatják a testet.

Szem egészsége

Az A-vitamin mellett a spenót koncentrált formában tartalmaz luteint és zeaxantin. Ezek az antioxidánsok fontos szerepet játszanak a szem egészségének megőrzésében. A kutatók szerint a karitinoid fitonutriensek, védik a szemet az oxidatív károsodástól. 

B-Vitamin

A spenótban , legnagyobb arányban a B-vitamin található. A megfelelő mennyiségű B-vitamin bevitelnek köszönhetően a szervezet zsír-, fehérje- és szénhidrát-anyagcseréje lényegesen javulhat. Nem véletlen, hogy emellett a spenót magas antioxidáns-tartalma miatt is egyike a szuper-élelmiszereknek. 

Vitaminok

Kiváló forrása a vízben oldódó C-vitaminnak és a zsírban oldódó A-vitaminnak. Ez a két fontos antioxidáns együtt segíthet csökkenteni a szabadgyököket a szervezetben.

Vitaminok
Szem egészsége
Vércukorszint
Keringés
Lúgosítás
Vitaminok

Kiváló forrása a vízben oldódó C-vitaminnak és a zsírban oldódó A-vitaminnak (elsősorban béta-karotin formájában). Ez a két fontos antioxidáns együtt segíthet csökkenteni a szabadgyököket a szervezetben.

Tartalmaz B-vitamint (folsav és B6-vitamin formájában), ami azért jó dolog, mert a folsav és a B6-vitamin segít a homocisztein szintjének stabilan tartásában. A homocisztein olyan aminosav, amely közvetlenül károsítja az érfalat, és emelkedett szintje ismert kockázati tényezője a szív-és érrendszeri betegségeknek (szívinfarktus, agyvérzés).

Van benne magnézium és kálium is, ez a két ásványi anyag az egészséges vérnyomás egyensúlyban tartásában játszhat szerepet.

A spenótban , legnagyobb arányban a B-vitamin található. A megfelelő mennyiségű B-vitamin bevitelnek köszönhetően a szervezet zsír-, fehérje- és szénhidrát-anyagcseréje lényegesen javulhat.

Nem véletlen, hogy emellett a spenót magas antioxidáns-tartalma miatt is egyike a szuper-élelmiszereknek.

A kismamák valószínűleg jól tudják, hogy a spenót fogyasztásával biztosíthatják szervezetüknek a megfelelő folsav bevitelét, ami elengedhetetlen a magzat egészséges fejlődése szempontjából.

Emellett a folsav nagyon fontos a vörös vérsejtek képződéséhez és a szervezet megfelelő aminosav-szintéziséhez.

Szem egészsége

Az A-vitamin mellett a spenót koncentrált formában tartalmaz luteint és zeaxantint. Ezek az antioxidánsok fontos szerepet játszanak a szem egészségének megőrzésében.

A kutatók szerint a karotinoid fitonutriensek védik a szemet az oxidatív károsodástól. Mivel ezek a karotinoidok zsírban oldódóak, ha a spenótot kevés olajjal vagy zsírtartalmú étellel fogyasztjuk (például olívaolaj, tojás, diófélék), segíthetjük jobb felszívódásukat.

Vércukorszint

A spenót gazdag aminosavakban, és egy csészényi zöld 5 gr proteint tartalmaz. Ezenkívül bővelkedik kalciumban, magnéziumban, káliumban és rostban, amik egytől-egyig csökkenthetik a vércukorszintet. A rost, a fehérje és az ásványi anyagok így hárman együttes erővel egyensúlyozhatják ki az inzulinszintet, és táplálhatják a testet.

Keringés

A spenót nagyon hatásos szer lehet a keringési zavarok megelőzésére és a betegségek enyhítésére is. A benne található antioxidánsoknak köszönhetően nem csak a vérnyomás normalizálására, vagy a normálishoz való közelítésére lehet képes, de egyben megszüntetheti a vérnyomás ingadozás következtében kialakult fáradékonyságot is. Hatóanyagai óvhatják a szívet és az egész érrendszert.

Lúgosítás

A spenót az erősen lúgosító élelmiszerek közé tartozik, így gátolhatja a szervezet elsavasodását. Mint minden lúgosító étel, a spenót is segíthet a szervezet méregtelenítésében, és a lúgos kémhatás visszaállításával jó néhány betegség megszüntetésében. A lúgosító ételek egyik hatása, hogy a gombás megbetegedések visszaszorulhatnak, emésztésünk javulhat, és hangulatunk is lényegesen pozitívabbá válhat.