Immunerősítés

Az immunerősítés egyik alapköve a helyes táplálkozás. A bélrendszerünkben dől el, hogy a szervezetünk mennyi vitamint, ásványi anyagot képes majd hasznosítani. A bélflóra nemcsak a táplálékok lebontásában vesz részt, hanem képes a nemkívánatos baktériumokkal, gombákkal és vírusokkal szemben megvédeni, illetve számunkra nélkülözhetetlen vitaminokat is termel. A bélflóra megóvása érdekében együnk naponta rostban gazdag zöldséget, gyümölcsöt . 

A növényekben lévő A- , B-, C- és E-vitaminok és más antioxidánsok sokkal jobban fokozzák a szervezet ellenálló képességét, mint a vitaminkomplexumok tartalma.

Termékeink közül a NONI gyümölcs rendelkezik a legkiemelkedőbb antioxidáns szinttel, de a többi zöldség is hatékony immunerősítésben a vitamin és ásványanyag tartalmuk miatt.

Nézzük egyenként, melyik mit tartalmaz!

Noni

Magnézium – Vas – Kalcium – Cink – Folsav – Biotin – A, C B1,B2,B6,B12 E vitamin – Niacin – Kálium – Réz – Króm – Nátrium

Kiemelkedően magas antioxidáns képesség, 17 esszenciális aminosav, 800x több proxeronint mint az ananász

Sárgarépa

A vitamin, Béta karotin, B1 vitamin, B2 vitamin, B3 vitamin, B5 vitamin, B6 vitamin, Folsav, C vitamin, E vitamin, Kalcium, Vas, Magnézium, Mangán, Foszfor, Kálium, Nátrium, Cink

Kutatások a karotinok immunserkentő hatását mutatták ki. Jelentősen fokozzák például a csecsemőmirigy működését, ami valószínűleg az antioxidáns hatásnak köszönhető. Arra is van bizonyíték, hogy karotin pótlással javítható az immunválasz, és hogy  szájon át adott béta-karotin megfelelő mennyiségben jelentősen növeli a fehérvérsejtek számát, aktivitását, különösen a T-sejtek számát, amelyek csökkenése jellemző pl a rákbetegségek, AIDS esetén.

Spenót

A vitamin, Béta karotin, Folsav, C vitamin, E vitamin, K vitamin, Kalcium, Vas

A spenót kiváló antioxidáns, bioaktív összetevői, komplex vitaminjai és ásványi anyagai erősítik az immunrendszert, védik a bőr egészségét és rugalmasságát, felgyorsítják a hegesedést és a sebek gyógyulását.A spenótról talán mindenkinek Popeye és hatalmas izomzata jut eszébe először, de a spenótnak nagyon nagy szerepe van az immunrendszer működésében, a magas antioxidáns tartalma miatt.

Cékla

B1 vitamin, B2 vitamin, B3 vitamin, B5 vitamin, B6 vitamin, Folsav, C vitamin, Kalcium, Vas, Magnézium, Foszfor, Kálium, Nátrium, Cink

A céklában nagyon sok vitamin és ásványi anyag található, főként B- és C-vitaminban gazdag, ezek pedig erősítik az immunrendszert és segítik növelni a szervezet ellenálló képességét. Ráadásul tele van antioxidánssal, így méregtelenítőként is tökéletesen funkcionál. A cékla is bővelkedik káliumban, ezért ez is szuperül jön, ha dehidratáltnak érezzük magunkat.

Gyömbér

B1 vitamin, B2 vitamin, B3 vitamin, B5 vitamin, B6 vitamin, Folsav, C vitamin, Kalcium, Vas, Magnézium, Foszfor, Kálium, Cink

A gyömbér valójában nem egy egyszerű fűszer, hanem gyógynövény, ami széles körben alkalmazható az immunerősítéstől az izületi gyulladás csökkentéséig. Immunerősítő tulajdonságát vitamin- és ásványi anyag tartalmának köszönheti. A gyömbér az A-, B-, C- és E-vitaminok gazdag forrása, és ásványi anyagokat is nagy mennyiségben tartalmaz: magnézium, foszfor, kálium, kálcium, cink és vas is található benne.

Fokhagyma

A vitamin, B vitamin, C vitamin, E vitamin

Már az ókori görögök, rómaiak is ismerték jótékony hatásait, így elmondhatjuk, hogy a fokhagyma használata szinte egyidős az emberiséggel. A benne található anyagok miatt kiváló antibiotikus hatású, antioxidáns-tartalmánál fogva pedig még a rákmegelőzésben is szerepet játszik. Már napi egy gerezd segít megelőzni többek között a bél-, gyomor- vagy prosztatarákot. Mikrobaölő hatását még a háborúkban is bevetették: fokhagymával akadályozták meg a sebek elfertőződését. A kis növény hatásosan pusztít szinte minden baktériumot, vírust, gombát és parazitát, ezért manapság főként immunerősítőként használjuk: kiválóan véd az őszi-téli időszakban a fertőzésektől. A kutatók szerint egy közepes gerezd 100 000 penicillinegység baktériumölő hatásával egyenértékű.

Chili

A vitamin, Béta karotin, B6 vitamin, C vitamin, Vas, Magnézium, Kálium

A paprikák csípősségét egy úgynevezett Scoville-skálán mérik. Egy Scoville-egység (SHU) azt jelzi, mennyi kapszaicin van a paprikában. A tiszta kapszaicin 15 millió SHU-s, míg az édes kaliforniai paprika értéke 0.

A csípős paprika antibakteriális, fájdalomcsökkentő és antioxidáns hatásait a kapszaicinnek köszönheti. A paprika köhögéscsillapító, segít a váladék kiválasztásában, ezáltal az orr dugulását is megszünteti. Felpezsdíti a vérkeringést, melegít és meg is izzaszt, így segíti a gyógyulást. Fertőtlenítő hatásának köszönhetően megelőzhetők vele felső légúti megbetegedések.