Mit kell tudni a kollagénről?
A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr, csont és porc elfogyasztásával (pl csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az...
bővebben10 jó tanács a vérnyomás csökkentésére
Az alábbi 10 pontból talán többet alkalmaz jelenleg is.Most az 1-es pontra szeretnénk felhívni a figyelmét, de ne hagyja figyelmen kívül a2-10-es pontokat sem! 1. Eddig sajnos nem volt kapható olyan természetes vérnyomást csökkentő, zöldségekből kivont eszencia, ami a...
bővebbenEzekkel a vitaminokkal turbózd fel a szervezetedet a télre!
Ezekkel a vitaminokkal turbózhatod fel szervezetedet a télre! Ahogy a napok egyre hűvösebbek lesznek, a tél is megállíthatatlanul közeledik, annak minden kellemetlen betegségével együtt. Mivel ősszel a boltok polcaira jóval kevesebb friss gyümölcs és zöldség kerül,...
bővebbenMiért fontos a TERMÉSZETES vitamin és ásványanyag pótlás!
A fitnesz-fanatikusok szeretik azt hinni, hogy távol állnak a gyógyszeripartól, és a beszedett vitamin-készítményeknek és étrend kiegészítőknek köszönhetően mindent megtettek a betegségek elkerülése érdekében. Csakhogy ez nem pontosan van így. A tökéletesen...
bővebbenHidrogén-peroxid – Az eltitkolt gyógyszer
Gyógyítás hidrogén-peroxiddal – Mikor alkalmazzuk? Sokat vitatott kérdés a gyógyítás hidrogén-peroxiddal. Milyen betegségekben használható jól és hogyan? Milyen ellenjavallatok vannak? Nézzük meg, nekünk való-e? Dr. W Douglas „ A hidrogén –peroxid: az orvosi csoda”...
bővebbenImmunerősítés Funkcionális Szemléletben
Az ősz teljes gőzzel dübörög; ilyenkor újra és újra feljön az immunerősítés témája. Főleg, amikor a gyerek szörtyögve jön haza az oviból vagy suliból, amikor kezdeni kell az orrporszívózást, amikor a nyakunkba tüsszentenek a metrón, krákognak az utcán és már a...
bővebbenFokhagyma, természetes antibiotikum
A fokhagyma egyike a legrégebbi gyógynövényeknek. A gyógyhatását, átható illatát, valamint erős ízét ismerték és nagyra értékelték már az ókorban is. Az utóbbi évtizedekben a korszerű orvostudomány intenzíven kutatja a fokhagyma hatékonyságát.A fokhagyma a Liliaceae...
bővebbenChili egészségre gyakorolt hatásai
Nemrégiben fényt derítettek arra, hogy az erős paprikát fogyasztók körében a daganatos betegségek okozta halálozási arány a férfiak és nők körében is jóval alacsonyabb, mint azon országokban, ahol kisebb a fogyasztása, ismertette a World Health Organization (WHO). A...
bővebbenProsztatagyulladás
PROSZTATAGYULLADÁS Prosztatagyulladás bármilyen életkorban előfordulhat, és lehet heveny vagy idült. Ötvenéves korára a férfiak mintegy 30 százalékának vizeletürítési gondjai vannak, és 70 éves korára 80 százalékuknál BPH, jóindulatú prosztata megnagyobbodás alakul...
bővebbenGyógyszered lesz ételed
„Gyógyszered legyen ételed, s ételed legyen gyógyszered” Hippokratész Az immunrendszerünk legnagyobb része, kb. 70%-a, az emésztőrendszerünkben, a belek körül van. A legfontosabb szervünk a microbiom, amivel ez idáig az orvostudomány keveset foglalkozott. Ez a...
bővebbenAz elsavasodás elpusztítja az élet minden formáját.
„HA NEM VAGY KÉSZ VÁLTOZTATNI AZ ÉLETEDEN, NEM LEHET SEGÍTENI RAJTAD” HIPPOKRATÉSZ Korunk számtalan betegségének elsősorban a természetellenes életmód - a stressz, az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód – a fő oka. Sokan belenyugodnak, hogy a...
bővebbenSuperfoodok – minden, amit tudni érdemes
A „superfood” kifejezés nem újdonság. Már az 1915-ös kiadású Oxford Dictionary-ben is megtalálható, mint „egy tápanyagokban dús élelmiszer, amiről úgy tartják, hogy különösen kedvező hatást gyakorol az egészségre és a jó közérzetre”. Egy másik szótárban a kifejezésre...
bővebbenŐszi Immunerősítés – Mit kell tudnunk az immunrendszerről?
A téli hónapokban immunrendszerünk aktivitása különösen gyakran kerül mélypontra. Ennek számtalan oka van, s nem lehet kizárólag a hideg rovására írni. Immunrendszerünket számtalan komoly megterhelés éri fejlett, civilizált létformánk ellenére. Szervezetünket a már...
bővebbenTermészetes és szintetikus vitaminok
Télen is friss zöldségeket, gyümölcsöket fogyasszunk, vagy inkább vitaminpótlókhoz nyúljunk? A vitaminok elengedhetetlenek egészségünk megőrzéséhez, jelenlétük a táplálékban létfontosságú. Kutatások szerint a mai tápanyagban hiányos ételek miatt minden embernek...
bővebbenNONI KAPSZULA vs. NONI JUICE
Összegyűjtöttünk minden fontos indokot, amiért érdemes NONI kapszulát fogyasztanod juice helyett. Számtalan előnye mellett a NONI kapszula a teljes NONI gyümölcsöt tartalmazz porított formában, azaz az antioxidáns szintje többszöröse a juice-nak. A NONI kapszula, azaz...
bővebbenAntioxidáns vs. Szabadgyökök
Manapság már a szakembereken kívül a laikusok is tisztában vannak, azzal, hogy az öregedési folyamatokat bizonyos dolgokkal gyorsítani (stressz, helytelen táplálkozás, tápanyag hiány, szennyezett levegő) gyorsítani tudjuk, de van azért néhány eszköz a kezünkben a...
bővebbenAz ORAC értékről
Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére. Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer,...
bővebben