Mit kell tudni a kollagénről?

A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr, csont és porc elfogyasztásával (pl csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az...

bővebben

10 jó tanács a vérnyomás csökkentésére

10 jó tanács a vérnyomás csökkentéséhez: Végezzünk DASH-diétát A DASH-diéta lényege a sok zöldség, gyümölcs és alacsony zsírtartalmú tejtermék fogyasztása a só, vörös húsok, édességek és cukros italok mennyiségének csökkenése mellett. Megfelelően alkalmazott...

bővebben

Ezekkel a vitaminokkal turbózd fel a szervezetedet a télre!

Ezekkel a vitaminokkal turbózhatod fel szervezetedet a télre! Ahogy a napok egyre hűvösebbek lesznek, a tél is megállíthatatlanul közeledik, annak minden kellemetlen betegségével együtt. Mivel ősszel a boltok polcaira jóval kevesebb friss gyümölcs és zöldség kerül,...

bővebben

Hidrogén-peroxid – Az eltitkolt gyógyszer

Gyógyítás hidrogén-peroxiddal – Mikor alkalmazzuk? Sokat vitatott kérdés a gyógyítás hidrogén-peroxiddal.  Milyen betegségekben használható jól és hogyan? Milyen ellenjavallatok vannak? Nézzük meg, nekünk való-e? Dr. W Douglas „ A hidrogén –peroxid: az orvosi csoda”...

bővebben

Immunerősítés Funkcionális Szemléletben

Az ősz teljes gőzzel dübörög; ilyenkor újra és újra feljön az immunerősítés témája. Főleg, amikor a gyerek szörtyögve jön haza az oviból vagy suliból, amikor kezdeni kell az orrporszívózást, amikor a nyakunkba tüsszentenek a metrón, krákognak az utcán és már a...

bővebben

Fokhagyma, természetes antibiotikum

A fokhagyma egyike a legrégebbi gyógynövényeknek. A  gyógyhatását, átható illatát, valamint erős ízét ismerték és nagyra értékelték már az ókorban is. Az utóbbi évtizedekben a korszerű orvostudomány intenzíven kutatja a fokhagyma hatékonyságát. A fokhagyma a Liliaceae...

bővebben

Chili egészségre gyakorolt hatásai

Nemrégiben fényt derítettek arra, hogy az erős paprikát fogyasztók körében a daganatos betegségek okozta halálozási arány a férfiak és nők körében is jóval alacsonyabb, mint azon országokban, ahol kisebb a fogyasztása, ismertette a World Health Organization (WHO). A...

bővebben

Prosztatagyulladás

PROSZTATAGYULLADÁS Prosztatagyulladás bármilyen életkorban előfordulhat, és lehet heveny vagy idült. Ötvenéves korára a férfiak mintegy 30 százalékának vizeletürítési gondjai vannak, és 70 éves korára 80 százalékuknál BPH, jóindulatú prosztata megnagyobbodás alakul...

bővebben

Gyógyszered lesz ételed

„Gyógyszered legyen ételed, s ételed legyen gyógyszered” Hippokratész Az immunrendszerünk legnagyobb része, kb. 70%-a, az emésztőrendszerünkben, a belek körül van. A legfontosabb szervünk a microbiom, amivel ez idáig az orvostudomány keveset foglalkozott. Ez a...

bővebben

Az elsavasodás elpusztítja az élet minden formáját.

„HA NEM VAGY KÉSZ VÁLTOZTATNI AZ ÉLETEDEN, NEM LEHET SEGÍTENI RAJTAD” HIPPOKRATÉSZ Korunk számtalan betegségének elsősorban a természetellenes életmód - a stressz, az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód – a fő oka. Sokan belenyugodnak, hogy a...

bővebben

Superfoodok – minden, amit tudni érdemes

A „superfood” kifejezés nem újdonság. Már az 1915-ös kiadású Oxford Dictionary-ben is megtalálható, mint „egy tápanyagokban dús élelmiszer, amiről úgy tartják, hogy különösen kedvező hatást gyakorol az egészségre és a jó közérzetre”. Egy másik szótárban a kifejezésre...

bővebben

Természetes és szintetikus vitaminok

Télen is friss zöldségeket, gyümölcsöket fogyasszunk, vagy inkább vitaminpótlókhoz nyúljunk? A vitaminok elengedhetetlenek egészségünk megőrzéséhez, jelenlétük a táplálékban létfontosságú. Kutatások szerint a mai tápanyagban hiányos ételek miatt minden embernek...

bővebben

NONI KAPSZULA vs. NONI JUICE

Összegyűjtöttünk minden fontos indokot, amiért érdemes NONI kapszulát fogyasztanod juice helyett. Számtalan előnye mellett a NONI kapszula a teljes NONI gyümölcsöt tartalmazz porított formában, azaz az antioxidáns szintje többszöröse a juice-nak. A NONI kapszula, azaz...

bővebben

Antioxidáns vs. Szabadgyökök

Manapság már a szakembereken kívül a laikusok is tisztában vannak, azzal, hogy az öregedési folyamatokat bizonyos dolgokkal gyorsítani (stressz, helytelen táplálkozás, tápanyag hiány, szennyezett levegő) gyorsítani tudjuk, de van azért néhány eszköz a kezünkben a...

bővebben

Az ORAC értékről

Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére. Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer,...

bővebben
Select your currency
HUF Magyar forint