Emésztési problémák

 

Manapság egyre többen szenvednek különféle emésztési problémákkal. Sok esetben a stressz, az egészségtelen táplálkozás vagy esetlegesen ételallergiák okozhatják.
Természetesen a mozgásszegény életmód, az ülő munka is csak fokozza a bajt.

A régóta fennálló, vagy a rendszeresen visszatérő probléma kezelésének hatékony segítsége lehet egy 1-2 hónapon keresztül vezetett étkezési napló. Segít jobban megismerni szervezetünk reakcióit, jelzéseit, és megfejteni a kiváltó okot.

A természet is kínál nekünk segítséget erre a problémákra. Elsősorban a GYÖMBÉR, és a BORSMENTA kapszulát javasoltjuk.

Mindkettő rendszeres, kúraszerű fogyasztása javasolt.
Segíthetnek a hirtelen fellépő rosszullétek, hányinger, puffadás, gyomor “elnehezülés” esetén is, rövid időn belül.

 

Borsmenta

Már az ókorban felismerték a mentalevél emésztés- és étvágyjavító jótékony hatását. Később alkalmazták gyomor-, epe-, bélbántalmak ellen, de a borsmenta csökkenti a hányingert is. Bizonyítottan jó szélhajtó, görcsoldó, idegnyugtató, fejfájás-csillapító, fertőtlenítő, vértisztító, és hatásos a légúti megbetegedések kezelésében. Érdemes bevetni, ha egy-egy nagyobb lakoma során túlterheltük a gyomrunkat. A hányingert, a rosszullétet és a puffadást is enyhíti .A menstruációs zavarok ellen is alkalmazzák. Illóolaját hűtőkenőcsökben, rázókeverékekben viszketés mérséklésére használják.

Gyömbér

Az egyik legnépszerűbb gyomorgyógyító növény a gyömbér. Számtalan probléma esetén alkalmazhatjuk, például hasfájás, hányinger, gyomorégés, puffadás vagy gázképződés ellen is bevethető. .
A gyömbérben lévő fenolos vegyületek csökkentik a bélirritációt, és segítik a tápanyag felszívódását. Fogyasztása elősegíti a nyál- és epe termelődést. Egy tanulmány szerint az étkezés előtt 1,2 gramm gyömbérpor fogyasztása felgyorsítja a gyomor kiürülését és 50 százalékban csökkenti az emésztési panaszokat.
Fogyasztása javasolt émelygés esetére is. A kínai tengerészek évezredek óta gyömbért rágcsálnak tengeribetegség ellen, de a kismamák  reggeli rosszullétére is kitűnő “orvosság”.