A noni orvosi szemmel

[et_pb_section fb_built=”1″ custom_padding_last_edited=”on|desktop” admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ background_image=”https://noniking.hu/wp-content/uploads/2016/01/F_hatter_compr.jpg” parallax=”on” parallax_method=”off” custom_padding_tablet=”50px|0|50px|0″ transparent_background=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on”][et_pb_row column_structure=”2_3,1_3″ admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_testimonial quote_icon=”off” admin_label=”Ajánlás” _builder_version=”3.26.6″ background_color=”rgba(255,255,255,0.97)” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” portrait_border_radius=”90″]

Milyen egészségügyi hatásai vannak a NONI-nak?

 

1. Antioxidáns

A szabadgyökök a sejtek oxidációját idézik elő, ami növeli a betegségek kockázatát. A noniban lévő antioxidánsok megkötik a szabadgyököket, ezáltal védenek a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák ellen.

2. Gyulladáscsökkentő

A noni gyümölcs főként sokízületi és degeneratív ízületi gyulladás esetén enyhíti a tüneteket. Más gyulladásos betegségek ellen, mint a pikkelysömör, az ekcéma, az akné, az asztma, a bőr- és a bélgyulladás, szintén érdemes használni. Főleg a béta-szitoszterol, a terpének, a telítetlen zsírsavak, az enzimek és az alkaloidok közül pedig a proxeronin vesznek részt. Csökkentik a gyulladás tüneteinek kialakulásáért felelős prosztaglandinok termelését, és védenek a szabad gyökök ellen.

3. Bőrvédő

A noni bőséges forrása olyan tápanyagoknak, melyek javítják a bőr állapotát. Védenek a sejtkárosodás és ezáltal az öregedés ellen. A nonit hagyományosan használták sérülések és bőrbetegségek kezelésére. Hatékony fekélyek, gombás fertőzések és a fejbőr kórokozók által kiváltott betegségei esetén. Samponként alkalmazva hidratáló hatást fejt ki és a fejtetűt is elpusztítja.

4. Fájdalomcsillapítás

A noni fájdalomcsillapító hatásának oka a xeronin és a sejtek közötti kapcsolat. A xeronin megfelelő körülményeket teremt a sejtek számára, ezáltal javítja a közérzetet, az agynak olyan üzeneteket küld, melyek révén enyhül a fájdalom. Alkaloidái fokozzák a sejtek ópiát-receptorainak érzékenységét, a telítetlen zsírsavak pedig csökkentik a fájdalomkiváltó prosztaglandin termelést.

5. Antibakteriális

Bár nem jelent alternatívát az antibiotikumokra, a noni aktív összetevői, főként az antrakinonok, a szkopoletin és a terpének könnyedén leszámolhatnak a gombákkal és a baktériumokkal.

6. Antidepresszáns

A noni fokozza a melatonin és a szerotonin hormon termelődését. A szerotonin a hangulatot, az érzelmeket, az alvás befolyásolja, hiánya depressziót idézhet elő. A melatonin a cirkadián ritmust szabályozza, segíti az elalvást, az éjszakai pihenést és javítja a hangulatot.

7. Magas vérnyomás

A noni nagy mennyiségben tartalmaz fitonutrienseket, szelént és C-vitamint, melyek megakadályozzák, hogy szabadgyökök károsítsák az erek falát és szkopoletint, mely csökkenti a magas vérnyomást. A xeronin harmonizálja a sejtek működését, csökkenti a stresszt és ennek eredményeként a vérnyomást is. Megtalálható benne a triptofán aminosav is, mely a véráramba kerülve eljut a sejtekhez és elősegíti más anyagok, pl. a szerotonin termelődését, mely szintén vérnyomáscsökkentő és kedélyjavító hatású.

8. Anyagcsere

A noni a legújabb szuperélelmiszer az anyagcsere szempontjából. Javítja az emésztést, szabályozza az anyagcsere folyamatokat és vércukorszintet. Serkenti az emésztést: az antrakinonok hatására. Rostjai csökkenthetik az egyszerű cukrok bevitelét, ennek eredménye a vércukorszint lassú és fokozatos emelkedése étkezés után.

9. Ízületi gyulladás

A noni csökkenti a gyulladásokat, erősíti a csontokat és az ínszalagokat. Hatásainak tesztelése ízületi gyulladás ellen hosszú időt vesz igénybe, de úgy tűnik, a betegek megkönnyebbülnek, ha a szokásos napi adagot fogyasztják belőle.

10. Energianövelés

A polinézek hagyományosan használták a nonit az energia növeléséhez és fáradtság ellen. A vizsgálatok szerint a noni fizikai aktivitást fokozó, állóképességet javító és kimerültség elleni hatásával nagyban javítja az életminőséget.

11. Allergia

Magas flavonoid tartalma miatt gátolja az allergiás reakciót kiváltó hisztamin felszabadulását, és csökkenti az ödéma képződést a nyálkahártyákon (orrdugulás, fulladás).

12. Csökkenti a daganatos sejtek szaporodását

A damnacantal gátolja a daganatgének hatásának érvényre jutását, és elősegíti a hibás sejtek mielőbbi lebontását és kitakarítását. Az utóbbi funkciót támogatják az immunrendszer által nagyobb mennyiségben termelt gamma-interferon, a tumor-nekrózis faktor (TNF) és az interleukinek is

[/et_pb_testimonial][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_testimonial author=”Dr. Annie Hirazumi Kim” job_title=”Kutató-orvos, USA” portrait_url=”https://noniking.hu/wp-content/uploads/2016/01/dr_anne-comp.png” admin_label=”Ajánlás” _builder_version=”3.2″ background_color=”#ffffff” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” portrait_border_radius=”90″]”Egy igen jelentős tanulmányon dolgozok, amelyet a Hawaii Egyetemen, az általam vezetett kutatócsoport állít össze. Korábbi, fantasztikus tapasztalataim miatt váltam érdekeltté a Noni gyümölcsről szóló tanulmány elkészítésében. Apukám egy jó barátján segített a Noni gyümölcs, később pedig én adagoltam egy haldokló kutyának. A kutya csodával határos módon gyógyult fel, és eldöntöttem, hogy többet szeretnék megtudni erről a gyümölcsről.”
[/et_pb_testimonial][et_pb_testimonial author=”Dr. Neil Solomon” job_title=”a John Hopkins képzett orvosa” portrait_url=”https://noniking.hu/wp-content/uploads/2016/01/dr_neil-comp.png” admin_label=”Ajánlás” _builder_version=”3.2″ background_color=”#ffffff” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” portrait_border_radius=”90″]”Az első reakcióm a NONI-val kapcsolatban ugyanaz volt, mint a legtöbbeknek. Egyszerűen fogalmazva, kételkedtem. Hogy lehet egy gyümölcsnek ennyiféle gyógyhatása? Miért nem hallottam róla korábban? És a név, a különös hangzású név, mint a noni nem igazán tette hitelessé, hogy ez egy gyógyhatású anyag. Így hát kutattam. Természetes, hogy van egy nagyon erős ellentét a gyógynövények és más természetes termékek felemelkedése és a gyógyszertári szerek és a hozzájuk kapcsolódó iparágak között. Szomorú ugyan, de az üzlet az üzlet. Minden dollár, amit egy természetes táplálék kiegészítőket gyártó megkeres, egyidejűleg 1 $ veszteséget jelent a hagyományos gyógyszeriparnak. Miután felülvizsgáltam több mint 10.000 noni fogyasztó eredményeit, meggyőződtem róla, hogy a noni kétségtelenül számos orvosi területen olyan hatásossággal rendelkezik, melyet a modern orvostudomány sem hagyhat figyelmen kívül!”
[/et_pb_testimonial][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_testimonial author=”Dr. Ralph Heinicke” portrait_url=”https://noniking.hu/wp-content/uploads/2016/01/dr_ralph-comp.png” admin_label=”Ajánlás” _builder_version=”3.26.6″ background_color=”#ffffff” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” portrait_border_radius=”90″]

“Néhány probléma, amelyeket a Noni gyümölcs fogyasztása kedvezően befolyásol: magas vérnyomás, menstruációs görcsök, izületi gyulladások, gyomorfekély, rándulások, sérülések, depresszió, szenilitás, emésztési zavarok, érelmeszesedés, véredény problémák, drogfüggőség, fájdalomcsillapítás és még sok egyéb. Annak ellenére, hogy a fenti lista úgy fest, mint egy kitépett lap a Vándor Kuruzslók kézikönyvéből, mégis valószínűleg konzervatív. A NONI-ban levő a szabad xeronin molekuláris szinten fejti ki hatását, és a sérült sejteket gyógyítja. Elsődleges funkciója a specifikus proteinek merevségének és formájának szabályozása. Mivel ezek a proteinek különböző feladatokat látnak el a sejten belül, érthető, hogy a Noni hatása hihetetlenül széleskörű fiziológiai reakciókat produkál.”

[/et_pb_testimonial][et_pb_testimonial author=”Dr. Scott Gerson” job_title=”Ayurvedikus orvos” portrait_url=”https://noniking.hu/wp-content/uploads/2016/01/dr_scott-comp.png” admin_label=”Ajánlás” _builder_version=”3.26.6″ background_color=”#ffffff” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” portrait_border_radius=”90″]

“Az elkövetkező tíz évben nagyon sok új eredményt fogunk megtudni a morinda citrifoliáról. Egyrészt a Morinda cég hivatalos laboratóriumából, másrészt a világ más laboratóriumaiból, valamint a saját laboratóriumomból is. Nekem személyesen semmilyen anyagi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy a nonit népszerűsítsem. Nem vagyok termékforgalmazó, semmilyen kapcsolatban nem állok a Morindával, csak független szakértőként foglalkozok a nonival.”

[/et_pb_testimonial][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]