Gyógyszered lesz ételed

0 Comments


[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Szöveg” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”20″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” header_font=”|on|||” header_font_size=”32px” header_text_color=”#000000″ text_font=”Times New Roman||||” text_text_color=”#000000″]

„Gyógyszered legyen ételed, s ételed legyen gyógyszered” Hippokratész

Az immunrendszerünk legnagyobb része, kb. 70%-a, az emésztőrendszerünkben, a belek körül van.az vagy amit megeszel-testunk.e-goes.com

A legfontosabb szervünk a microbiom, amivel ez idáig az orvostudomány keveset foglalkozott. Ez a beleinkben élő baktériumok, vírusok, gombák közössége. A microbiom összetételét az étkezésünk határozza meg, és ennek a működésétől függ, hogy egészségesek vagy betegek vagyunk-e!

Ha rossz étkezési szokásaink alakultak ki, akkor elszaporodnak a kóros baktériumok és gombák, amitől hajlamosak leszünk különféle betegségekre.

Sokáig úgy gondolta az orvostudomány, hogy a mellékvese a fő irányító. Ma már tudjuk, hogy a microbiom-bél-agy tengely az irányító!

Felfedeztük azt is, hogy a microbiomot alkotó baktériumok egyensúlyának megbomlása, (dysbiozis) sok komoly betegség elindítója lesz: az autoimmun betegségek, a stroke, a rák a Parkinson-és az Alzheimer kór valamint az ételallergiák!

Kijelenthető hogy az autóimmun betegség, civilizációnk megváltozott étkezési szokásainak (rostszegény táplálék, sok adalékanyag, sok édesség) a következménye, a microbiom egyensúlyának a megbomlása.

Az őserdőben nem élnek autoimmun, rákos, allergiás vagy stoke-os betegek!

Sajnos a mai orvostudomány elsősorban tüneti kezelésre épül, de már az orvosok is elismerik, hogy a legfontosabb a prevenció, vagyis a megelőzés.

Ezért nagyon fontos hogy rendszeresen egészséges ételeket fogyasszunk, melyek minél kevesebb mesterségesen bevitt adalékanyagokat tartalmaznak. Fogyasszunk sok, rostban gazdag ételt, kerüljük a finomított cukrot (mely a kutatóorvosok által is bizonyítottan táplálja a ráksejteket, sőt felesleges gyomorsavat termel) a nagyüzemileg előállított készételeket, sok péksüteményt, az antibiotikummal kezelt állatok húsát és végezzünk rendszeresen tisztítókúrát!

Mozogjunk, sportoljunk, túrázzunk, amennyit csak tudunk és rendszeresen végezzünk pihentető, lazító, stressz oldó gyakorlatokat, mindenki az egyéniségéhez közelállót. (Meditáció, agykontroll, relaxálás stb.) Tudományosan bizonyított hogy a stressz negatív irányba befolyásolja az emésztésünket de a mozgás ezt ellensúlyozza: az mellett hogy feszültségoldó hatása van, az izzadással nagyon sok méreganyag távozik a szervezetünkből.

A betegségek jelentős része az egészséges táplálkozással, a stressz-mentes életmóddal, természetes vitaminok, természetes ásványi anyagok pótlásával megelőzhetőek. A szintetikus vitaminok és ásványi anyagok nagyon megterhelik a szervezetünket és csak kis részüket tudja a szervezetünk hasznosítani.

Gondoljunk csak bele: 20-30 éve nem volt ennyi gyógyszertár és ilyen rengeteg gyógyszer és mesterségesen előállított étrend kiegészítő. Sajnos még az bio-ként reklámozott gélek és egyéb termékek is tartósítószerekkel vannak konzerválva.

A sikeres marketingnek köszönhetően, nagy a kereslet, így nagyipari mennyiséget csak tartósítással gazdaságos előállítani.

Ezért nagyon fontos hogy minden egyes táplálékunk összetevőit alaposan ellenőrizzük.

„Az vagy, amit megeszel” – mondás eredetileg Feuerbach a német filozófus frappáns rövid megfogalmazása. A Spiritualitás és Materializmus (1863) című tanulmányában fogalmazza meg tételét, mely szerint az elfogyasztott étel az ember mentális és lelki állapotára is kihat, rövid és hosszú távon egyaránt.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük