Hidrogén-peroxid – Az eltitkolt gyógyszer

0 Comments


[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Szöveg” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Gyógyítás hidrogén-peroxiddal – Mikor alkalmazzuk?

Sokhidrogén peroxidat vitatott kérdés a gyógyítás hidrogén-peroxiddal.  Milyen betegségekben használható jól és hogyan? Milyen ellenjavallatok vannak? Nézzük meg, nekünk való-e?

Dr. W Douglas „ A hidrogén –peroxid: az orvosi csoda” c. könyvében olyan feljegyzéseket és példákat sorakoztat fel, amelyekből azt a következetést vonhatjuk le, hogy a ma létező betegségek között szinte nincs olyan, amelynél ne jöhetne szóba a gyógyítás hidrogén-peroxiddal.

Dr. Neumivákin a hidrogén-peroxidról írt tanulmányaiban nyomatékot ad annak az álláspontjának, miszerint a hidrogén-peroxid a szervezetben végbemenő mindennemű rendellene anyagcsere-folyamatoknak a visszarendezője, függetlenül attól, hogy milyen eredetű a betegség:

Szív-és érrendszeri, légúti, ideg, endrokrin vagy más rendszeri.

A különbség csak a kezelési módjában van.

Vírus, gomba, baktérium, fertőzések

Mivel a hidrogén-peroxid megsemmisít mindennemű patogén mikroflórát, így alkalmazható különböző vírusos fertőzések esetében, gombás megbetegedéseknél, gennyes fertőzéskor, a belek baktériumfertőzésénél, vagy olyan veszedelmes betegségeknél, mint a sarjadzó gombás betegedés ( Candida)

Szív-és érrendszer

Kiváltképpen aktívan fejti ki hatását a hirdogén-peroxid a szív és érrendszeri rendellenességek által kiváltott betegségek esetén, mint például az agy véredényeinek betegségei, a szív tájékán észlelt különböző patológiai elváltozások, visszértágulat, trombózis, agyi infarktus, artéria-belhártya-gyulladás stb.

Diabétesz esetén

Eléggé hatékony eredmény érhető el a nem inzulinfüggő diabétesz esetében, és jó irányú tendenciát fejt ki a kezelés az inzulinfüggő diabétesz esetében is.

Rák gyógyítás hidrogén peroxiddal?

A választ ismét Neumivákin professzortól idézem:oxigén

A rákos betegek kezelése eléggé bonyolult folyamat és a daganat fejlődési fokától, valamint lokalizációjától függ. A kemó-és  sugárterápia használata a hivatalos orvoslásban arra az elméletre épült, hogy a rákos sejtek érzékenyebbek ezekre a hatásokra és ezáltal lelassul növekedésük. azt is bebizonyították, hogy a rákos sejtek jelentősen gyorsabban szaporodnak, int az egészségesek. Ám az utóbbi idők tudományos megfigyelései azt igazolták, hogy a rákos sejt lassabban szaporodik, mint az egészséges sejt. Hisz az egészséges fejtek elhalásuk függvényében szaporodnak, amennyi elhal, annyi keletkezik, a rákos sejtek szaporodása pedig egyszerűen ellenőrizhetetlen és az új sejt egy kicsivel gyorsabban jön létre, mint mielőtt a régi szétesne. Ezért keletkeznek a daganatok, no meg azért, mert sugárkezelés után jelentősen nő a szabad gyökök száma, ami egymaga is kihat a daganatok kialakulására.

Bajok a sugárkezeléssel és a kemoterápiával

Az egészségügy válsága az onkológia betegségek kezelésnél-mint a gyógyítás más területen is,- abban rejlik, hogy nem a betegségek kialakulásának okait kutatják, hanem a tüneteket mulasztják el műtéti beavatkozással, vagy akár kemó-vagy sugárkezeléssel, ami a legtöbb esetben, mint a gyakorlat is bizonyítja eredménytelen.

A hidrogén-peroxid bármilyen formában történő alkalmazása nem lehet a rákos betegségek kezelésének módszere. De mivel a rák oxigénhiányos közegben alakul ki és a hidrogén-peroxid épp az ilyen jelenségek felszámolását idézi elő, így az onkológiai betegségeknél, a hidrogén-peroxid a leghatékonyabban szolgálhat segítségül, de még inkább a hivatalos orvoslással együttesen alkalmazva, ha a sejtekre nézve nem túlméretezett dózisokban történik a gyógyszeres kezelés.

Sebészeti beavatkozás a daganatoknál

A sebészeti beavatkozás csak a daganat képződésének kezdeti szakaszán hatékony, bár az utóbbi idők gyakorlatában a szakemberek azt figyelték meg, hogy a sebészeti beavatkozás megnyitja az aktivizáló oxigén útját és elindítja a szabad gyökök nagy mennyiségű képződését, ami a maga módján az áttétes szövődmények kialakulásához vezet.

Akut és krónikus megbetegedésekben is alkalmazható a gyógyítás hidrogén-peroxiddal

Tudnunk kell, hogy míg az akut esetekben a hirdogén-peroxid alkalmazása néhány kezelés után látványos javulást eredményez, a krónikus betegségeknél, mint például a tüdő-asztma, a huzamosabb ideig tartó helyi jellegű és belső kezelés ( heti 1-2 alkalommal szükséges. A kezelés következtében javul a vérkeringés és a beteg sejtek oxigénellátása.

Amikkor  helyi a gyógyítás hidrogén-peroxiddal

Ugyanazt a hatást érjük el a daganat körbeinjekciózásával, vagy ha a hidrogén-peroxidot a lokalizált terület belsejébe juttatjuk.

A szakemberek feljegyeztek olyan eseteket, amikor a jelentősen csökkentett mennyiségű kemó- és sugárterápiával is sokkal kedvezőbb eredményt értek el, ha a kezelést vénába adott hidrogén-peroxiddal és a vér UV sugárzásával egészítették ki.

Melanóma és bőr felületén megjelenő daganatok kezelése hidrogén peroxiddal

Külsőleg is lehet hatni a daganatra, ha az a bőr felületén jelent meg – hidrogén peroxidos borogatással. Előbb 3%-os oldattal kezeljük a beteg felületet, majd fokozatosan erősebb 15-30%-oldatot alkalmazunk. Ezzel a módszerrel kiégetjük a daganatot, ami után semmilyen nyoma nem marad, még akkor sem ha a daganatnak vérző krátere van. Ez a módszer jó eredménnyel alkalmazható olyan nehéz eseteknél is, mint a melanóma.

Ismételten leszögezném, hogy a rákos betegségek sikeres kezelése hidrogén-peroxiddal azzal magyarázható, hogy a rákos sejt csak oxigénhiányos közegben képes létezni, így a nascens oxigén a pusztulást jelenti. Az orvosi gyakorlat azt mutatja, hogy a rákellenes terápiák hidrogén-peroxidos kezeléssel együtt alkalmazva sokkal hatásosabbak, mint nélküle.

Immunhiányos betegségek, allergia, arthritis

A hidrogén-peroxid úgyszintén hatásos olyan immunhiányos betegségeknél, mint a bőrfarkas ( lupus) bármilyen allergiás megnyilvánulás, az ízületek tokjára és az ízületek körüli szövetekre terjedő idült gyulladás

Csont növekedés gyorsítása

Kortól függetlenül bárkivel előfordulhat, hogy leesik, megüti magát, eltörik valamilyen csontja. Ilyen esetben is a regenerálódást javítja, a törések helyén a csontok összenövését felgyorsítja a hidrogén-peroxiddal való kezelés

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a hidrogén-peroxid képződése, aminek következtében nascens oxigénhez jut a szervezet, az immunrendszertől függ, amely elemeinek ¾ része a gyomor-bél traktusban található. Ugyanitt termeli a bélpálcikák ( bacilusok) a hidrogén-peroxidot.

Ahogy az immunrendszer, ugyanúgy a gyomor-bél traktus is igényli az állandó törődést. Folyamatosan fenn kell tartani az emésztőrendszer tisztaságát.

A szervezetben minden kölcsönösen függ egymástól és mindennek úgy kell működnie, mint egy jól összehangolt rendszernek- ellenkező esetben a betegség elkerülhetetlen.

Ellenjavallatok

A hidrogén-peroxid belső alkalmazásának nincs kontraindikációja.

Neumivákin professzor egyetlenegy betegnél tapasztalt fekélyes vastagbélgyulladás rosszabbodást ( valószínűleg a kezelési séma megszegési miatt következett be)

A hidrogén-peroxiddal való kezelés abszolút kontraindikációjaként az Izsavszki Állami Orvosi Akadémia a következő betegségeket jelzi:

fibrino-genopénia, hajszálér toxikózis, trombocitopéniás purpura, hemofilia, DVS-szindróma, hemotikus anémia.

Más esetekben a hidrogén-peroxid belső használatának és vénába juttatásának az ajánlott mennyiségben, kezelési séma betartása mellett ellenjavallata nincs.

Forrás: http://naturmagazin.hu/gyogyitas-hidrogen-peroxiddal/

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük