10 jó tanács a vérnyomás csökkentésére

0 Comments

Az alábbi 10 pontból talán többet alkalmaz jelenleg is.
Most az 1-es pontra szeretnénk felhívni a figyelmét, de ne hagyja figyelmen kívül a
2-10-es pontokat sem!

1. Eddig sajnos nem volt kapható olyan természetes vérnyomást csökkentő, zöldségekből kivont eszencia, ami a vérnyomást hatékonyan csökkentette volna.

Zöldség-gyümölcs kapszuláink magyar zöldségekből készülnek, melyeket műtrágya és egyéb toxikus anyag elkerülésével termesztünk.

A zöldségeket 30-40 C-on szárítjuk, őröljük, és az őrleményt növényi kapszulába töltjük.

A kapszulák töltésénél egyéb anyagot nem használunk, sem tartósítószert, sem egyéb adalékanyagokat, azaz kapszulák 100 %- ban kizárólag az adott zöldség őrleményt tartalmazzák! Hozzávetőlegesen 1 havi adag, 40 kg nyers zöldségnek felel meg!


Vérnyomásproblémákra  elsősorban a 100% magyar fokhagyma őrleményt, és 100% magyar cékla őrlemény javasoljuk.

2. Fogyjunk le!

Ez a legáltalánosabb, de legnehezebben kivitelezhető természetes vérnyomáscsökkentő módszer. Az emberek túlnyomó többségének még súlyos betegségek alatt is nehezükre esik a megfelelő diéta követése,  a testsúly kontrollálása. Pedig a magas vérnyomás kezelésének egyik legjelentősebb eszköze a hatékony fogyás. Minden elvesztett 10 kg 5-20 ponttal csökkenti a szisztolés nyomást.

3. Kevesebb nátriumot, kevesebb sót!

Ideális esetben a napi 2400 mg mennyiség alá csökkentett Na-bevitel 2-8 ponttal csökkenti a vérnyomás átlagos értékét. Ez azt jelenti, hogy napi 5-6 grammnál nagyobb mennyiségben nem szabad konyhasót fogyasztani.

4. Kevesebb dohányzás, több testmozgás

Heti 5-7 alkalommal végzett, legalább 30 perces aktív testmozgás jelentősen, akár 10 ponttal is csökkenti a vérnyomást. Természetesen ez a testtömeget csökkentő diétának is kiváló kiegészítője. A szakemberek szerint a dohányzás közvetlenül nem okozója a magas vérnyomás kialakulásának.  A dohányzás az erek károsításával és a számos szervet érintő, károsító hatással járul hozzá a hipertónia kialakulásához.

5. Kevesebb alkoholt!

A napi szinten fogyasztott alkohol nagyban befolyásolja a vérnyomásértékek alakulását. Kerülje a tömény, égetett szeszek fogyasztását, alkoholfogyasztását korlátozza napi egy pohár jó minőségű bor vagy sör elfogyasztására. Ne feledje, hogy az alkoholos italok jelentős mennyiségű kalóriát is tartalmaznak, amivel az elhízáshoz is nagyban hozzájárulhatnak.

6. Kevesebb stressz!

A tartósan jelentkező stressz hatások nagyban hozzájárulnak a magas vérnyomás időszakos kialakulásához, a hipertónia pedig állandósulhat. Keresse meg azt a helyet, időpontot vagy tevékenységet, ami alkalmas lehet a pihenésre, a stressz hatások csökkentésére.

7. Több alvást!

Az elegendő mennyiségű, nyugodt, zavartalan éjszakai alvás nagyban segíti a hipertónia tüneteinek enyhítését. Ennek megfelelően pedig a kevés és rossz minőségű alvás növeli a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát.

8. Fogyasszunk több káliumot!

A magas vérnyomás rizikófaktorai között az alacsony káliumbevitel legalább akkora jelentőséggel bír a dietetikusok szerint, mint a túlzott nátriumfogyasztás. A megfelelő mennyiségű kálium beviteléhez fogyasszon banánt, zöldségeket, gyümölcsöt, citrusféléket, tejterméket, halat.

9. Fogyasszon több kalciumot!

A kutatások szerint a 700 mg alatti napi kalciumfogyasztás ugrásszerűen megnöveli a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát. Ezért 50 év alatt naponta minimum 1000 mg, 50 év felett pedig minimum 1200 mg kalcium bevitele ajánlott. Ilyen mennyiségű kalcium a szervezetünk számára biztosítható napi fél liter tejjel vagy annak megfelelő mennyiségű tejtermékkel.

10. Legalább 500 mg C-vitamin naponta

A jelentős C-vitamin-bevitel a kollagén termelődésre kifejtett hatásával biztosítja az erek falának megfelelő rugalmasságát. Amerikai kutatások során úgy találták, hogy a vérben deciliterenként 1 mg-mal több C-vitamin hozzávetőlegesen 4,1 Hgmm-el csökkenti a vérnyomás szisztolés és diasztolés értékét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük